Gertjan Haan wint 45-minuten-competitie

Net als vorig seizoen werd er voor de jeugd een competitie met langere bedenktijd en verplicht noteren georganiseerd. Na acht ronden bleek Gertjan Haan de meeste punten te hebben: 328 punten, 32 punten meer dan Kenneth Muller, die als enige Gertjan wist te verslaan, en 67 punten meer dan de verrassende nummer 3 Gerbert Leeftink, die in zijn eerste volledige seizoen bij de club aangetoond heeft ook een belofte voor de toekomst te zijn. Voor Silvia van der Werff waren de druiven zuur: zij leek op weg naar plaats 3, met onder andere winst op Kenneth, maar verloor in de zevende ronde van Gerbert en kon haar achterstand in de laatste ronde niet meer inlopen. Gelukkig voor haar is er ook nog de “normale” interne competitie, waarin ze redelijk veilig op de derde plaats staat, bijna 200 punten voor Gerbert.

Die interne competitie duurt overigens nog vier vrijdagavonden, en zal naar alle waarschijnlijkheid ook een prooi worden voor Gertjan, die ruim 120 punten voorstaat op Kenneth, die op zijn beurt weer 146 punten meer heeft dan Silvia. Ook hier is er een B-groep, die wordt aangevoerd door Quinn Stowers, de enige nieuweling die vrijwel iedere vrijdagavond na het BSSK heeft meegedaan en ook absoluut een talent is. Evan Aikema en Paul van der Maesen zijn na hun proefperiode helaas geen lid geworden, maar staan nog steeds tweede en derde in de B-groep.

De ranglijsten zijn te bekijken via de jeugd-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.