Verslag Snelschaken voor teams

Elk jaar organiseert de NOSBO op de vrijdag voor Pinksteren een snelschaaktoernooi voor teams van 4 personen, waar Assen voor het tweede jaar op rij aan meedeed, dit jaar met iets creatievere teamnamen dan vorig jaar. Het plan was om met minimaal drie teams op te komen dagen, maar helaas zeiden veel mensen om verschillende redenen af, waardoor er slechts twee teams gevormd konden worden. De naam voor het eerste team was snel bedacht, Renzes allitererende naam werd uitgebreid tot Rebelse Renze Rietvelds Ruige Rokkenjagers, bestaande uit Maarten Dijkstra, Rieks, ikzelf en uiteraard Renze, maar de naam voor het tweede team lag iets ingewikkelder. Er werd gedacht aan de Altijd Allitererende Assenaren, de Anonieme Assense Alcoholisten en meer van dit soort dingen, maar omdat dit team voornamelijk uit mensen bestond die nog terug moesten rijden (Maarten Bosma, Maarten Hoolsema en Sybrand moesten dezelfde avond nog terug) werd besloten tot de teamnaam ‘De blauwe knoop’, om niet de verkeerde indruk te wekken. Verder speelde Ben ook in dit team mee, maar die hield zich als enige niet aan de verplichtingen die deze teamnaam met zich meebrengt.

Eerst werd er in twee poules een voorronde van tien teams gespeeld, waarbij de beste vijf teams uit elke poule zich plaatsten voor de finale. Op voorhand werd verwacht dat ‘Rebelse Renze Rietvelds Ruige Rokkenjagers’ zich voor de finale zou plaatsen, en dat dit wat lastiger zou worden voor ‘De blauwe knoop’, en helaas wist dit team zich ook niet te plaatsen voor de finale, maar er was wel een spectaculaire overwinning van Maarten Bosma op een 2000-plusser. Het andere team wist zich wel te plaatsen voor de finale, wat door iedereen met luid gejuich begroet werd, het psychologische voordeeltje was dus al aanwezig voor een mooi resultaat. Helaas eindigde ‘Rebelse Renze Rietvelds Ruige Rokkenjagers’ slechts op een vijfde plaats in de finalepoule, maar ‘De blauwe knoop’ deed het stukken beter met een 3e plaats! De eindstanden:

Finalegroep A                     BP

1 Unitas                       28
2 For the ladies                   24
3 Is er ook een reden dat je al je stukken weggeeft  21
4 Café Atlantis                    19
5 Rebelse Renze Rietvelds Ruige Rokkenjagers     18
6 Spassky's                      16½
7 Staunton                      15½
8 Unitas 4                      14
9 Spassky's 2                     14
10 Leek                        10

Finalegroep B                     BP

1 De Barcelonas                    28½
2 Unitas 2                      27
3 De blauwe knoop                   20½
4 Quatro schaakgioni's                20
5 The survival of the Aargh              19½
6 Het Kasteel 0.95                  18½
7 Staunton 2                     13
8 Lewenborg                      13
9 Het Kasteel 1.05                  12
10 Lewenborg 2                     8

Aan het einde was er voor de meeste mensen nog een prijs, maar helaas waren Maarten Bosma en Maarten Hoolsema al naar huis, zodat zij niets mee konden krijgen, het was helaas niet toegestaan nog iets voor hen mee te nemen. Verder ging heel Assen met een prijs naar huis, variërend van zeebanket tot wijn.

Pieter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.