Balend bekerteam blundert bar en boos

Verslag: Sjoerd

Dromend van aantrekkelijke tegenstanders in de KNSB-beker vertrok onze hoofdmacht zonder Ivo Maris richting Deventer om tegen het op papier iets sterkere DSG Pallas aan te treden. De heenreis verliep voortvarend, mede omdat diverse malen de aanwijzingen van de TomTom genegeerd werden. Aangekomen in de stad van de bekende koeken was er ruim tijd om een plaatselijke supermarkt te bezoeken waar elk teamlid een banaan van een tros plukte, deze voorzag van een sticker, hem vervolgens keurig gepast afrekende en hem buiten aangekomen direct burgemeester maakte. Een betere voorbereiding kun je je niet wensen.
In de drukke speelzaal waar onze gastheer nog twee andere teams verwelkomde werden wij van ruime plaatsen, prima borden en stukken èn consumptiebonnen voorzien.

Bij Maarten (zwart) stond na de achtste zet van wit de volgende stelling op bord:

Kort daarop keek Pieter (wit en aan zet) tegen de volgende stelling aan:

Aan bord vier dreigde Elmar (zwart) op dat moment een stuk te verliezen na 16. g4.

Op het eerste bord waar Renze wit had stond het als volgt met wit aan zet:

Zowel Renze als Elmar wisten de strijd tot na 23.30 uur te rekken. Voor beiden gold daarbij: het is alles of niets. In beide gevallen leidde het materieel nadeel tot verlies waarbij opgemerkt moet worden dat Elmar tot het bittere eind zetherhaling in verloren stelling uit de weg ging. De strijdlust, het wegcijferen van eigenbelang en het oog voor het teambelang valt hier enorm te prijzen.

De gedetailleerde uitslagen zijn:

  DSG Pallas    2119 - Assen       2076 4 - 0
1. Koen Lambrechts z 2233 - Renze Rietveld  w 2258 1 - 0
2. René Renders  w 2060 - Maarten Dijkstra z 2028 1 - 0
3. Arnold Fryling z 2146 - Pieter Tromp   w 2013 1 - 0
4. Morris Merza  w 2038 - Elmar Hommes   z 2005 1 - 0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.