Assen 2 hard onderuit tegen SISSA 2

      Geen reacties op Assen 2 hard onderuit tegen SISSA 2

Verslag: Pieter

Een klein verslagje van Assen 2:

Jan Posthoorn op bord 1 stond naar mijn mening lang gelijk of zelfs ietsje beter, maar helaas ging er in het eindspel iets mis.
Rieks kreeg een goede stelling voor een pion minder, dacht op een gegeven moment een toren te winnen, maar dit bleek helaas niet helemaal op te gaan, er volgde mat in 2.(had ik zelf ook gemist, maar Gerard had het goed door!)
Maarten Hoolsema kreeg een goede stelling vanuit zijn standaard opening, zijn tegenstander Maarten Hemmes dacht (zoals wel vaker) lang na, helaas kwam er geen koningsaanval voor Maarten Hoolsema en bleef er een iets beter eindspel over waar tot remise werd besloten.
Cor onderschatte een loperoffer op h7 en kwam in de problemen, probeerde zich er tactisch nog uit te worstelen, maar dit lukte net niet.
Sybrand beschreef zijn partij al (zie onderaan, MvV), ik kan niet anders dan het daar mee eens zijn.
Gerard kwam in een dubbel toreneindspel terecht, dat gelijk stond, of een heel klein beetje beter voor hem, hier werd ook tot remise besloten.
Gertjan kwam in een enorm tactische stelling terecht, waarin hij in het begin aan het kortste eind leek te trekken door een tussenschaakje te missen en een stuk achter kwam. Hij kreeg hier een koningsaanval voor terug, maar helaas was die niet genoeg voor eeuwig schaak.
Jan Boer kwam gelijk uit de opening, maar gaf een stuk weg na een lelijke penning.

He;aas dus geen overwinning, maar er zijn nog zat wedstrijden te gaan om zo dicht mogelijk bij de promotieplekken te komen ūüėõ Het spel zag er veelbelovend uit, het leek er niet op alsof er een ratingverschil van ongeveer 200 punten per bord tussen zat, terwijl dit wel het geval was

In het verslag op de SISSA – site ( http://www.jsvsissa.nl/forum/show.php?t … 0927123052 ) staat al geschreven dat ik met wit tegen Marcel Pouw (1847) heel misschien door had moeten spelen … De tussenstand was op dat moment overigens Sissa 2 – Assen 2 5-1.

zie hier de stelling, wit aan zet:

Thuis gekomen voer ik snel de eindstelling in de computer in en hoop dat de waardering 0.00 zou zijn …. nee dus. Wit staat gewonnen. Het enige dat zwart kan proberen is met de koning de pion op b2 te halen (dat is niet te vermijden voor wit) en daarna snel terug te gaan naar h8 en daarmee een theoretisch remisestand te bereiken. De terugweg kan wit echter met zijn koning blokkeren en daarmee wint wit.

jammer. Maar toch … Marcel stond na de opening beter en mijn stelling kraakte in het middenspel aan alle kanten. Enigszins rechtvaardig voelt daarmee de uitslag wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.