Assenaren in de prijzen op Schaakfestival Groningen

Het traditionele Schaakfestival Groningen kwam een paar dagen geleden tot een einde. Elf Assenaren deden daaraan mee, met wisselend succes.

In de A-groep deden ditmaal twee Assenaren mee. Renze Rietveld stelde enigszins teleur met 4 uit 9, een punt onder verwachting. Ivo Maris, die op een wildcard meedeed, haalde een half puntje minder, maar kan met twee mooie overwinningen op zak terugkijken op een goed toernooi.

Drie Assenaren deden mee in de B-groep, die met 28 deelnemers minder goed bezet was dan voorgaande jaren (de beslissing van de organisatie om de traditionele data aan te houden, ondanks dat de Kerstvakantie een week later dan normaal valt, zal daar wel aan hebben bijgedragen). Eén van hen behaalde tot zijn eigen verbazing een prijs: Martin van Velzen werd gedeeld zevende met 5 uit 9 en bleek voldoende weerstandspunten te hebben. Frank van der Werff behaalde ook 5 uit 9, maar viel op WP buiten de prijzen. Tenslotte deed ons nieuwe lid Waheeb Qatina ook mee; hij begon met 2,5 uit 4, verloor na de rustdag helaas al zijn partijen, maar heeft desondanks een goed toernooi achter de rug.

Ook drie Assenaren in de C-groep, en ook hier een Asser prijswinna(a)r(es): Silvia van der Werff werd gedeeld vijfde met 5,5 uit 9, wat haar ook een mooie ratingwinst oplevert. Gerbert Leeftink kwam een half puntje tekort, maar ook hij wint veel ratingpunten. Lukas Kosse deed het ook prima met 4,5 uit 9.

In de hoogste Compactgroep deed Paul den Boer mee. Hij begon uitstekend met 1,5 uit 2, na op tweede Kerstdag een bye genomen te hebben, maar verloor zijn laatste twee partijen van sterke spelers. Desondanks een goed resultaat in een sterke groep.

Tenslotte werd in Compactgroep C het mooiste resultaat geboekt: Gertjan Haan pakte namelijk de gedeelde winst met 4 uit 5, en dat tegen tegenstanders die gemiddeld ruim 100 ratingpunten meer hadden. Gertjan eindigde dan ook met een W-We van +2,42, een winst van 60 ratingpunten! In deze groep deed ook Pieter Hofman mee, maar hij kwam niet verder dan twee remises.

Alles over het toernooi is te vinden op de toernooisite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.