Twee NOSBO-titels voor Asser jeugd

Het Persoonlijk Jeugdkampioenschap van de NOSBO werd ditmaal in de tweede week van de Kerstvakantie gehouden. Vijf Assenaren deden daaraan mee, met wisselend succes.

De bezetting van de hoogste categorieën viel helaas opnieuw tegen: slechts één deelnemer in de A-categorie en twee in de B-categorie. Omdat Frank zich als enige had aangemeld was hij dus automatisch NOSBO-kampioen t/m 20; een beetje een anticlimax natuurlijk, maar goed, het is een titel. Gertjan moest nog even een match over twee partijen spelen, maar die won hij met gemak (2 – 0). Heren, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Dezelfde dag (3 januari) vond ook het E-kampioenschap plaats. Tycho hoopte wellicht een podiumplaats te bemachtigen, maar daar kwam hij uiteindelijk een punt voor tekort: gedeeld vijfde met 4 uit 7. Volgend jaar is er weer een kans!

Tenslotte vond op 4 en 5 januari het C-kampioenschap plaats. Daarin behaalde Gerbert een prachtige tweede plaats, slechts een half puntje achter de gedoodverfde kampioen Lucas van Foreest, die hij in de onderlinge partij zeer knap op remise hield! Voor Silvia was het een minder leuk toernooi, want voor het eerst in jaren greep ze naast de meisjestitel; ze kwam een half puntje tekort op concurrente Lisanne Waardenburg en is nu afhankelijk van een vrijplaats om alsnog naar het NK te mogen.

Alle resultaten van het PJK zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.