Ruime overwinning Assen 2 op ESG 3

      Geen reacties op Ruime overwinning Assen 2 op ESG 3

Verslag: Maarten B.

Met een half team aan invallers was Assen 2 afgereisd naar Emmen om het plaatselijke etablissement ‘Het Brinkenhoes’ op zijn grondvesten te doen laten schudden. Het zou een mooie avond worden die de domper van afgelopen vrijdag zou doen verdwijnen. Een goede afsluiter voor het competitiejaar voor Assen 2.

Bord 1
Sybrand kwam al snel in een evenwichtige stelling die tegen een uurtje of 10 leidde tot een 5 pionnen met toren eindspel. Het zag er toen al remiseachtig uit, maar er bestonden kleine kansjes voor beide spelers om toch nog wat te manoeuvreren. Toen echt het laatste beetje was uitgekauwd werd in remise berust.

Bord 2
Jan stond halverwege de wedstrijd zeer overwegend. Het is jammer dat de juiste voortzetting niet werd gevonden en daardoor werd jammer genoeg verloren aan bord 2.

Bord 3
Gerard was snel klaar. Tegengestelde rochades met allebei aanvalskansen. Door de sterke aanvalsdrang van Gerard en de controle over het centrum was hij eerder bij de zwarte koning en zorgde ervoor dat de stukken snel de doos in konden ten faveure van ons. Een puntje voor ons.

Bord 4
Een bloedeloze partij aan bord 4. Ik kan er niet veel anders van maken. Een pionnetje snoepen, de verdediging in duiken weer positioneel herstellen en daarna met een aantal matbeelden eruit proberen te komen en af ruilen naar een gunstig eindspel. Uiteindelijk leverde het een pion en een kwaliteit op. Na nog een laatste kleine eindspelmisser kon deze, niet heel hoogstaande partij, worden afgesloten met winst.

Bord 5
Kenneth zocht snel de aanval. Bijna zo snel dat het hem de kop koste. Maar door inventieve en onconventionele oplossingen kwam hij er goed mee weg. Toen de stelling in het voordeel van Kenneth was met een stuk meer werd de juiste voortzetting even gemist en ruilde Kenneth zijn dame voor twee torens en leek hij een verliesgevend eindspel in te gaan op basis van activiteit. Hoe hij het tij uiteindelijk heeft weten te keren is mij niet bekend, maar het is gelukt en het punt was ineens ook voor Assen.

Bord 6
Henny speelde voor het eerst sinds jaren weer mee. Een rentree om door een ringetje te halen was het niet helemaal. Want de stelling was niet echt in het voordeel van Henny. Door een fout van de tegenstander wist Henny optimaal te profiteren en kon uiteindelijk toch een winstpartij voor ons worden genoteerd.

Bord 7
Jacob won vlot twee pionnen in de overgang van de opening naar het middenspel. Deze voorsprong kwam voor Jacob absoluut niet meer in gevaar. De stelling werd prima geconsolideerd en gedecideerd werd het voordeel verder uitgebouwd. Wederom een overwinning voor ons.

Bord 8
Luuk had een evenwichtige stelling op het bord. Een plusje hier en een zwakte daar zorgde ervoor dat het een leuke partij was voor de neutrale toeschouwer. Uiteindelijk moest ook Luuk berusten in remise. Wat geheel terecht was.

Eindstand 2 punten voor ESG 3 en 6 voor Assen 2.
Daarbij opgemerkt dat de invallers 3,5 uit 4 scoren. Conclusie: De breedte van SC Assen is erg sterk.

  ESG 3       1513 - Assen 2      1638 2 - 6
1. Willem Boontje   1779 - Sybrand Houtsma  1791 ½ - ½
2. Ton Selten     1726 - Jan Posthoorn   1794 1 - 0
3. Jan Peek      1537 - Gerard Voorintholt 1687 0 - 1
4. Fred van Leeuwen    - Maarten Bosma   1615 0 - 1
5. Hans Hut      1384 - Kenneth Muller   1624 0 - 1
6. Reint Harkink   1384 - Henny Maris    1614 0 - 1
7. Marcelis van Holst 1342 - Jacob Dijkstra   1530 0 - 1
8. Klaas Tiemens   1441 - Luuk Sterken    1453 ½ - ½

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.