Uitstekende prestaties Asser jeugd in Winschoten!

Vandaag (23 februari) stond er weer een Grand-Prix-toernooi op het programma, ditmaal georganiseerd door SC Van der Linde. Zes Assenaren deden mee, en ze deden het uitstekend!

Voor de verandering beginnen we eens bij de niet-prijswinnaars. Lyne Bruggink kwam heel dichtbij: in groep F behaalde ze 4 punten, gedeeld derde maar op SB helaas vierde. Tristan Post (groep E) en Yaël Bruggink (groep H) kwamen met 2,5 en 2 punten niet in de buurt van het podium. Volgende keer beter!

De andere drie deden het stukken beter. Allereerst de fraaie tweede plaats voor Tycho Bruggink in de A-groep: hij begon met een mooie overwinning op favoriet (en toernooiwinnaar) Ruben Bourgonjen en stond na 4 ronden met 3,5 punten ongedeeld bovenaan, maar helaas verloor hij zijn laatste partij van de Duitse Jessica Wallat (2 weken geleden in Zuidlaren ook al van de partij!) en zag daardoor de eerste prijs uit zijn handen glippen. Alsnog van harte gefeliciteerd Tycho, die toernooiwinst komt vanzelf!

Jesper Post (groep B) en Abedin Hey (groep C) deden het zelfs nog beter: zij wisten hun groep allebei te winnen! Vooral Jesper deed dat overtuigend: na een gelukkige remise in ronde 1 (tegenstandster Madita Mönster ging door de vlag, maar Jesper had alleen nog zijn koning) won hij vijf partijen op rij en was toen al met 1,5 punt voorsprong zeker van de groepswinst. Abedin verloor zijn eerste partij en speelde de tweede remise, maar won daarna alles en werd daarmee (op onderling resultaat) alsnog groepswinnaar. Klasse gespeeld jongens, van harte!

Twee eerste en een tweede prijs, en dat nog wel in de drie hoogste groepen. Het kon slechter! Uitslagen en dergelijke zullen op de NOSBO-site verschijnen, foto’s zijn alvast te vinden op onze Facebook-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.