Rapidkampioenschap spannend tot het eind

Dat Ivo Maris na zijn snelschaaktitel ook zijn rapidtitel heeft geprolongeerd zal weinig verbazing wekken, maar hij heeft er tot de laatste partij voor moeten strijden. De eerste avond kon hij niet meedoen vanwege zijn deelname aan het BASAMRO-toernooi in Rotterdam, en met name Rieks Taal profiteerde daarvan: hij nam direct de kop en hield die, ondanks een paar remises en een nederlaag tegen Ivo, tot en met ronde 12 vast. Rieks was zelf echter de laatste avond verhinderd, en dat stelde Ivo in staat om alsnog de leiding te nemen. Hij maakte het zichzelf nog wel moeilijk door in ronde 15 onverwacht onderuit te gaan, maar met een overwinning in de laatste ronde stelde Ivo alsnog de titel veilig. Rieks eindigde wel als tweede; derde werd Pieter Tromp, die alleen de laatste twee avonden meedeed, maar wel 7 uit 8 scoorde met alleen een verliespartij tegen Ivo.

De volledige eindstand is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.