Grand-Prix-seizoen succesvol afgesloten

Het clubseizoen was al voorbij, maar er stond nog één jeugdtoernooi op het programma: de Grand Prix van de NOSBO. Uiteraard kon ook dat toernooi niet zonder Asser inbreng plaatsvinden: Tycho, Jesper, Vincent, Brian (wordt komend seizoen lid, maar ik tel hem nu alvast mee!), Tristan en Lyne hadden nog wel zin in een middagje schaken.

Jesper en Tycho waren op het vorige Grand-Prix-toernooi in Roden nog kampioen en vice-kampioen, maar doordat de overige kanonnen ook weer meededen, speelden ze ditmaal niet eens in de hoogste groep. Groep B bleek wel zeer sterk te zijn: slechts één speler had een rating van minder dan 1100. De onderlinge verschillen waren dus niet groot, en dat bleek: Tycho begon met 1,5 uit 3 en Jesper haalde zelfs maar één punt uit zijn eerste drie partijen. Daarna was vooral Jesper echter op stoom geraakt: hij won zijn laatste vier partijen en dat bleek tot ieders, maar vooral zijn eigen, verrassing genoeg om de groep alsnog te winnen! Ook Tycho had een sterke eindsprint: na een ongelukkige nederlaag tegen Jesper in ronde 5 won hij zijn laatste twee partijen en legde daarmee alsnog beslag op plaats 2. Opnieuw eerste en tweede dus; klasse!

Vincent was in groep C de pechvogel onder de Assenaren: hij speelde 4,5 punt bij elkaar en eindigde daarmee als gedeeld derde, maar op onderling resultaat ging de derde plaats aan zijn neus voorbij. Jammer, daar had meer in gezeten!

Brian begon in groep E met een overwinning en stond na vier ronden op 50%, maar daarna ging het mis: drie nederlagen zorgden ervoor dat hij met 2 punten als laatste eindigde. Een troostprijs ging ook aan zijn neus voorbij, want hij was al naar huis…

Tristan deed in groep F zo ongeveer wat volgens de ratingcijfers verwacht mocht worden: hij sprokkelde 3,5 punt bij elkaar en eindigde daarmee als gedeeld derde, en omdat hij de onderlinge had gewonnen, leverde hem dat de derde prijs op. Goed gedaan!

Lyne had als kersverse nummer 3 van Nederland wat te bewijzen in groep G, en dat deed ze met verve: 5 uit 7 leverde haar de tweede plaats op, en bovendien wist ze als enige de groepswinnaar te verslaan. Een prima prestatie!

Vier prijzen in totaal dus, en daar kwam nog ééntje bij: Tristan bleek in het totaalklassement als vijfde te zijn geëindigd, en dus kon hij met twee gevulde handen terug naar Assen!

Een mooi en succesvol slot van het NOSBO-jeugdschaakseizoen dus! De uitslagen (en hopelijk binnen enkele dagen een verslag) zijn te vinden op de NOSBO-site, foto’s zijn zoals gebruikelijk te vinden op onze Facebook-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.