Assenaren ook in Zuidlaren in de prijzen!

Gisteren (15 februari) was het weer tijd voor het Zuidlaarder Schaakfestival, net als voorgaande jaren bestaande uit een vierkampentoernooi en een rapidtoernooi (alleen voor jeugdspelers t/m 15). Zeven Assenaren hadden zich aangemeld, vijf deden uiteindelijk mee, en drie van hen gingen met een prijs naar huis!

Het vierkampentoernooi (25 minuten plus vijf seconden per zet p.p.p.p.) telde ditmaal drie Asser deelnemers. Tycho kwam uit in groep 3, en deed dat zeer succesvol, want hij won al zijn partijen, zeer knap werk! Jesper en Remco speelden in groep 5; Jesper speelde één keer remise en won de andere twee en werd daarmee gedeeld eerste, Remco had zijn dag niet en verloor alles. Opnieuw twee geldprijzen dus!

Tristan en Lyne speelden in het rapidtoernooi (9 ronden van 10 minuten p.p.p.p.), dat zeer sterk bezet was; zo deed, tot mijn verrassing, onder anderen Jonas Hilwerda mee! Jonas zou uiteindelijk het toernooi ook winnen, maar had daar een barrage voor nodig… Tristan viel in ronde 2 de eer te beurt tegen Jonas te mogen aantreden; hij verloor uiteraard, maar het zal toch een hele ervaring geweest zijn! Uiteindelijk kwam hij uit op 4 uit 9, helaas niet voldoende voor een prijs… Lyne had ook een paar sterke tegenstanders, waaronder Silvan Heijnen in de zesde ronde. Ook die was een maatje te groot, maar verder liep het uitstekend: 5 uit 9 betekende een gedeelde vijfde plaats in haar leeftijdscategorie; daar waren zes prijzen te verdelen, en Lyne bleek op weerstandspunten precies zesde te zijn geworden, dus ook voor haar een prijs!

En zo is ook dit toernooi succesvol verlopen. Op naar het PJK, volgende week!

Lees ook het verslag op de site van SC Oostermoer; foto’s zijn te vinden op onze Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.