Asser jeugd ook in Veendam in de prijzen

Voor de tweede keer ooit, na de Grand Prix van SC Groningen van vorig seizoen, vond gisteren (26 oktober) een jeugdtoernooi in de NOSBO-Grand-Prix-cyclus op zondag plaats; HSP, Veendam en de Paardensprong sloegen daarvoor de handen ineen. Er werd gespeeld in de kantine van een school in Veendam; een ruime zaal, maar doordat iedereen bij elkaar zat af en toe wel erg rumoerig… Acht Assenaren kwamen aan de start, en met name de sterkeren deden het uitstekend!

In de A-groep waren we met twee man vertegenwoordigd: Abedin was zoals altijd (tenzij hij niet kan) van de partij, en ook Tycho besloot weer eens een Grand Prix mee te pakken, misschien wel omdat hij zijn krachten wilde meten met Raymon Oord, die al lang geen GP’s meer had gespeeld maar nu wel weer eens wilde meedoen… Al snel bleek dit trio de dienst uit te maken, en bij het ingaan van de laatste ronde waren ze al verzekerd van het podium! Iedereen rekende op een barrage, maar terwijl Raymon zoals verwacht won ging Tycho ineens onderuit tegen Abedin, die daarmee de tweede prijs pakte. Tycho dus derde, maar hij wist wel als enige Raymon op remise te houden, en dat is ook een mooie prestatie! Nogmaals van harte gefeliciteerd heren!

Lyne was na haar matige prestatie van het vorige toernooi (0 uit 5) teruggezakt naar groep D, en in het begin leek het nog niet beter te gaan: 0 uit 2… Gelukkig speelde ze in ronde 3 remise na eerst een toren voor, en later een toren achter te hebben gestaan, en met nog eens drie punten uit de laatste vier partijen kwam ze met 3,5 punten op een ongedeelde vierde plaats terecht; geen prijs dus, maar het ging al weer stukken beter!

Ook in groep E speelden twee Assenaren, maar zij kwamen helaas niet in de buurt van de prijzen: Tristan werd met 3,5 uit 7 gedeeld vierde maar op onderling resultaat zevende, en Jaël had het de hele middag moeilijk, hij won in ronde 2 maar verloor verder alles. Volgende keer beter!

In groep G opnieuw twee Assenaren, en ook voor hen helaas geen prijzen: Frank viel ook al met 3,5 punten net buiten het podium (gedeeld vierde, op OR vijfde), en Yinte werd met een halfje minder zesde. Soms moet je geluk hebben…

Tenslotte vinden we in groep H (die uit 10 spelers bestond; mag dat eigenlijk wel?) Amira, die voor het eerst sinds onze Grand Prix van vorig seizoen weer eens meedeed. Ze sloeg zich er prima doorheen en vergaarde 5,5 punten (en trots dat ze was dat ze de meeste punten van alle Assenaren had verzameld!), maar ook hier net geen prijs: vierde, het thema van de middag…

Twee prijzen dus, maar ook veel pech met scores die net niet voldoende bleken. Misschien zit het bij de volgende Grand Prix (ESG, 15 november) wel een keertje mee!

Resultaten (NOSBO-site)Foto’s (Facebook)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.