C-team valt iets terug in klassement

Gisteren was het inderdaad weer zover! Vijfde na twee speeldagen, en een interessante tegenstander in ronde 5, wat wil je nog meer?

Ronde 5: Hardenberg – Assen

Hardenberg heeft een paar spelers, of beter gezegd speelsters, in het team die ook in het NOSBO-gebied bekend zijn: Feline en Marlinde, de jongste twee gezusters Waardenburg. (Oudste zus Lisanne speelt overigens voor Minerva in de AB-competitie, maar zij was er ditmaal niet bij…) Ook bord-1-speler Simon Elgersma moeten we in de gaten houden: hij speelt voor Almelo in de KNSB-competitie, en zou ons dus over een maand (als Assen 1 tegen Almelo speelt) wel eens opnieuw kunnen treffen! Maar nu de wedstrijd zelf:
Helaas begonnen we met een flinke tegenvaller, want Vincent begon opnieuw niet goed aan de dag, verloor al snel groot materiaal en kon binnen drie kwartier de vlag strijken… Gelukkig was het niet veel later weer gelijk, door een strakke overwinning van Abedin op Marlinde, die hij twee weken geleden in Veendam overigens ook al had verslagen! Tycho was ondertussen bezig Simon flink onder druk te zetten, maar Jesper had Feline een kwaliteit cadeau gedaan, niet zonder compensatie maar toch…
Het zou tot half 1 duren tot beide partijen waren afgelopen: Tycho en Simon kwamen remise overeen in een stelling waarin het voor beiden gevaarlijk was om wat te proberen, en tijdens de analyse kwam Jesper vertellen dat ook hij remise had gespeeld!

  Hardenberg C1    1382 - Assen C1              1170 2 - 2
1. Simon Elgersma    1920 - Tycho Bruggink           1509 ½ - ½
2. Feline Waardenburg  1350 - Jesper Post            1135 ½ - ½
3. Stijn Klapwijk    1260 - Vincent Richtering Blenken Raaijen 1012 1 - 0
4. Marlinde Waardenburg 997 - Abedin Heij            1023 0 - 1

Ronde 6: Assen – Landau

De Zeelandse bond mag dan niet veel clubs tellen, ze hebben er wel een paar zeer sterke jeugdschaakverenigingen! Landau had in de vijfde ronde koploper Klim-Op op 2 – 2 gehouden, en op hun eerste twee borden zitten de beide Open Nederlandse kampioenen t/m 14, Xander Pauwels (8,5 uit 9!) en Iris Schelleman… een zware tegenstander dus!
Toch zou het tot 17:00 duren voor de wedstrijd afgelopen was, en hoewel Abedin al snel vrij hardhandig van het bord gezet werd hadden we wel degelijk lange tijd uitzicht op een kleine nederlaag of zelfs een gelijkspel! Tycho stond na de opening misschien iets minder, maar Jesper stond gelijk en Vincent stond slechts een flinterdun pionnetje achter; sterker nog, hij had prima compensatie…
Tycho wist gelukkig de dames te ruilen; daarmee was het grootste gevaar geweken, en toen de stelling op slot ging was er niets meer te beginnen voor beide spelers, en dus opnieuw een remise voor Tycho tegen een sterke tegenstander! Jesper had inmiddels een dubbeltoreneindspel dat potremise leek, en Vincent leek een pion te gaan winnen. Zou het gaan lukken?
Hoe anders was het beeld toen ik wat later weer terugkwam: Vincent was ineens een stuk kwijt en Jesper had zich in de nesten gewerkt door zijn a-pion weg te geven… Beide partijen gingen dan ook toch nog verloren, waardoor we slechts een halfje aan deze wedstrijd overhielden, waar 2 – 2 zeker geen onrechtvaardige uitslag was geweest!

  Assen C1              1170 - Landau C1    1562 ½ - 3½
1. Tycho Bruggink           1509 - Xander Pauwels  1845 ½ - ½
2. Jesper Post            1135 - Iris Schelleman 1599 0 - 1
3. Vincent Richtering Blenken Raaijen 1012 - Bas van Doren  1354 0 - 1
4. Abedin Heij            1023 - Niels Schelleman 1448 0 - 1

Ondanks die zware nederlaag staan we er nog altijd goed voor: het kampioenschap (voorzover we daar al aan dachten) is definitief uit zicht, maar we staan nog wel binnen schootsafstand van het podium! Over drie weken worden de laatste twee ronden gespeeld, en de volgende tegenstander wordt naar alle waarschijnlijkheid Moira-Domtoren; op papier te doen, maar zoals al eerder bleek zijn dat soms de gevaarlijkste tegenstanders… We gaan zien wat er uit rolt!

Om nog even te bewijzen dat de jongens het prima doen zijn hier de persoonlijke resultaten na 6 ronden:

  Assen C1              r1 r2 r3 r4 r5 r6 W N Brd Kl KNSB TPR RaTg W-We
1. Tycho Bruggink           ½ 1 1 0 ½ ½ 3½ 6 1   1509 1673 1613 +1.242
2. Jesper Post            0 1 ½ ½ ½ 0 2½ 6 2   1135 1273 1333 +0.577
3. Vincent Richtering Blenken Raaijen ½ 1 0 1 0 0 2½ 6 3   1012 1082 1142 +0.406
4. Abedin Heij            1 1 0 1 1 0 4 6 4   1023 1093 970 +0.701

En laten we ook de foto’s niet vergeten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.