Grand Prix Emmen: dames gaan voor!

      Geen reacties op Grand Prix Emmen: dames gaan voor!

Gisteren (15 november) was het alweer tijd voor het derde Grand-Prix-toernooi van het seizoen, ditmaal georganiseerd door ESG. Zes Assenaren verschenen daar aan de start en, zoals de titel misschien al doet vermoeden, vooral de meiden deden het uitstekend!

Geen Assenaren ditmaal in de hoogste drie groepen (Abedin wilde wel meedoen, maar moest vanwege een familiebezoek afzeggen), dus moeten we naar groep D om de eerste twee te treffen. Lyne begon, in tegenstelling tot de vorige twee toernooien, nu wél met een overwinning, en dat gaf haar blijkbaar zo’n boost dat ze van de weeromstuit ook maar meteen ook haar andere zes partijen wist te winnen! Klasse Lyne, nogmaals van harte! Tristan begon ook prima met 2 uit 2, maar vier nederlagen later (waaronder tegen Lyne in ronde 6) was hij uitgeschakeld voor de prijzen… Gelukkig won hij de laatste partij nog wel, waardoor het toernooi niet helemaal in mineur eindigde. Volgende keer beter!

Jaël in groep E en Frank in groep F beleefden ongeveer hetzelfde toernooi: beginnen met 2 uit 3, maar slechts één punt uit de laatste vier partijen, al deed Jaël dat met twee remises en Frank met een overwinning. Allebei dus 3 uit 7, volgende keer beter heren!

In groep H speelden de laatste twee Assenaren. Niet zo succesvol was Adriaen, die in ronde 2 wel wist te winnen maar de rest verloor. Volgende keer beter! Het succesverhaal van deze groep was echter de prestatie van Stella, die in de paar maanden dat ze bij de club speelt al veel sterker is gaan spelen, en ook nu bewees ze dat: weliswaar verloor ze in ronde 2 van de ongenaakbare groepswinnaar (7 uit 7!), maar de rest won ze, en dus ging er een tweede prijs mee terug! Geweldig gespeeld Stella, nogmaals van harte gefeliciteerd en ga zo door!

Opnieuw twee prijzen naar Assen dus, en dat maakt in totaal zes in de eerste drie Grand Prix; dat zijn er wel wat minder dan vorig seizoen om deze tijd, maar het is wel mooi om te zien dat er weer nieuwe talenten opstaan! Het volgende Grand-Prix-toernooi is dat van Schaakstad Groningen, dat zoals altijd tijdens het Schaakfestival gehouden wordt; doet allen mee!

ResultatenFoto’s

(O ja, ook nog het vermelden waard: in Eindhoven speelde Tycho tegelijk het Open NK Rapid voor de jeugd, en wist daar in zijn leeftijdsgroep een prima vijfde plaats te behalen met 5 uit 7! Zie de toernooisite voor alle resultaten.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.