Verslag viertallentopper

      Geen reacties op Verslag viertallentopper

Verslag: Sjoerd

Als last-minute teamleider van ons viertal mocht ik de ontvangst van Sissa V1 faciliteren. Een ziekmelding van Gertjan en mijn eigen weerstand om als kanonnenvoer te dienen leidde tot het besluit om de teamsamenstelling aan te passen aan onze gasten. Deze betraden goed gemutst en – zeer tegen Sissaanse gewoontes in – ruim op tijd De Steiger.

Ik zal – zoals Sissa’s eerste bordspeler dat noemt – als boekhouder verslag doen van de wedstrijd.

Op bord 1 speelde Ivo Maris met zwart tegen Frits Rietman.
Ivo speelde een strakke partij tegen Frits, die na de opening wat druk probeerde te zetten. Ivo verdedigde behendig en wist onderweg “pionnen snackend” de partij naar zijn hand te zetten.

Frits Rietman – Ivo Maris na 16. Lg5

Op bord 2 speelde Frank van der Werff wit tegen Koen Lambrechts.
Koen had van tevoren aangekondigd dat hij zou openen met 1. .. – f6 en 2. .. – Kf7. Aldus geschiedde en Frank – die geweldig speelde- wist daar wel raad mee. De witte ontwikkeling liep voortdurend drie stappen voor ten opzichte van de zwarte opbouw. Dat leidde tot de volgende stelling in het middenspel.

Frank van der Werff – Koen Lambrechts met wit aan zet.

Op bord 3 speelde Hans Smit met zwart tegen Paul ten Vergert.
Hans had een zware dobber aan Paul ten Vergert. Paul won in het middenspel een pion en gaf deze niet meer prijs. Hans probeerde het toreneindspel nog wel te keepen maar de tijd was ook dit keer een grote vijand van Hans. Een gat in de pionnenstructuur op de koningsvleugel gaf Paul de mogelijkheid om daar zijn slag te slaan. Een verdiende overwinning volgde.

Op bord 4 speelde Rieks Taal met wit tegen Ernst-Jan Pastoor.
Commentaar Rieks: “Ik speelde een interessante partij tegen Ernst-Jan waar hij zich uit de opening wat passief opstelde. Ik dacht hij kan niet zoveel dus ik doe het rustig aan, ik spendeerde echter veel tijd om een goed plan te vinden en kwam erachter dat ik toch wel echt f4 moet spelen om iets te bereiken, een wijze les. Toen ik daar na veel manoeuvreren eindelijk toegekomen was, kwam de volgende stelling op het bord.

Rieks Taal – Ernst Jan Pastoor met wit aan zet.

  Assen        2048 - SISSA V1      2174 1½ - 2½
1. Ivo Maris      2287 - Frits Rietman    2249 1 - 0
2. Frank van der Werff 2016 - Koen Lambrechts   2272 ½ - ½
3. Hans Smit      2006 - CM Paul ten Vergert 2220 0 - 1
4. Rieks Taal     1883 - Ernst-Jan Pastoor  1956 0 - 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.