Assen 3 dicht bij kampioenschap na overwinning op Valthermond

Het ging wat moeizamer dan het er na zo’n twee uur spelen uitzag, maar de topper is tot een goed einde gebracht!

  Valthermond   1597 - Assen 3       1506 2 - 4
1. Henk Jansen   1716 - Gerard Voorintholt 1636 ½ - ½
2. Karel Stolte  1605 - Tycho Bruggink   1509 ½ - ½
3. Rens Sliedrecht 1649 - Jacob Dijkstra   1535 0 - 1
4. Bart Krol    1569 - Freek van der Werff 1493 ½ - ½
5. Peter Kolthof  1527 - Lukas Kosse     1481 0 - 1
6. Jan Huzen    1517 - Robert Dijks    1379 ½ - ½


Gerard had na een half uurtje alweer het eerste halfje op zak, nadat zijn tegenstander in recordtijd de boel had afgeruild. Een uurtje later zorgde Lukas voor de voorsprong; hij won vlak na de opening een stuk en liet zich de kaas niet meer van het brood eten. Daarna twee lichte tegenvallers: Tycho stond beter en Robert zelfs gewonnen (twee pionnen meer!), maar beide partijen verzandden na Asser onnauwkeurigheden in remise… Toen brak de tijdnoodfase aan, en daarin werd de wedstrijd plotseling beslist toen Jacob in verloren stelling zomaar een dame cadeau kreeg! (Naar verluidt zag hij het trouwens niet meteen, pas na een minuutje of twee denken…) Tenslotte werd Freek lelijk getruct in de tweede tijdnoodfase, maar hij mocht ook een dame terugwinnen en het laatste halfje veilig stellen.

En daarmee komt het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse nu wel heel dichtbij! Als Het Kasteel 2 in de volgende ronde niet wint van JH Kruit en Assen 3 zelf in de zesde ronde wint van HSP/Veendam 4 is het volgens mij zelfs al in kannen en kruiken, maar dat moet natuurlijk wel eerst even gebeuren 😉 Voor Assen 3 staat er nu in ieder geval een vrije ronde, en dus een rustpauze van twee maanden op het programma, en dan komt HSP/Veendam 4 op 13 maart op bezoek!

En uiteraard heb ik weer kans gezien wat plaatjes te schieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.