Snelschaken: Ivo pakt vijfde titel op rij, jeugdkampioenschap pas na barrage beslist

De snelschaakkampioenschappen moesten vanwege externe wedstrijden twee weken worden uitgesteld, en werden daarom vanavond verspeeld. Zoals de laatste jaren gebruikelijk werd eerst het jeugdkampioenschap gespeeld, en daarna het seniorenkampioenschap.

Het jeugdkampioenschap trok ditmaal 10 deelnemers, die vijf ronden Zwitsers speelden. Gedeeld bovenaan met 4,5 uit 5 eindigden de twee veruit sterkste spelers van de avond, Tycho en Jesper, en omdat zij ook gelijke WP en SB hadden mochten zij een beslissingsvluggertje spelen: wit 6 minuten, zwart 5, en bij remise is zwart kampioen. Tycho trok overtuigend aan het langste eind en mag zich dus voor de tweede keer jeugdsnelschaakkampioen van Assen noemen! Jesper werd dus tweede, en op de gedeelde derde plek eindigden met 1,5 punt achterstand Lyne en een verrassende Jaël; op WP mag Lyne de derde prijs in ontvangst nemen.

Het seniorenkampioenschap telde 16 deelnemers, en zij speelden 11 ronden Zwitsers. Ook hier was het al vroeg duidelijk dat de twee sterkste spelers de dienst gingen uitmaken; Ivo en Pieter speelden in ronde 3 remise tegen elkaar en stonden na negen ronden met 8,5 punten bovenaan. In ronde 10 verloor Pieter echter verrassend van Gertjan, waardoor Ivo een punt voorsprong pakte en die niet meer weggaf, en zich daarmee van zijn vijfde titel op rij verzekerde! Pieter werd nog wel tweede, en een punt achter hem pakte Maarten de ongedeelde derde plaats. Overigens deden Tycho en Jesper ook hier mee, en zij deden het goed: Tycho werd met 6 uit 11 gedeeld zevende, en Jesper (die met 1,5 uit 2 begon) werd met 3,5 uit 11 14de.

Alle prijswinnaars nogmaals gefeliciteerd! De eindstanden zijn hier te vinden: senioren, jeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.