Assenaren ook in jeugdtoernooi De Paardensprong in de prijzen!

Eergisteren (14 februari) vond in Groningen het grootste jeugdtoernooi van Noord-Nederland, en misschien wel van het hele land, plaats, namelijk het open toernooi van SC De Paardensprong. Een sterk bezette Topgroep en een Open groep met bijna 150 deelnemers uit het halve land en zelfs uit Duitsland, daar kunnen andere toernooiorganisaties alleen maar van dromen…

In de Topgroep werden zes ronden Zwitsers gespeeld met een speeltempo van 25 minuten plus 3 seconden per zet. Drie Assenaren hadden zich aangemeld, maar voor Tycho zat het toernooi er al na één ronde op: de hele week niet helemaal fit geweest en vrijdagavond nog een lange partij gespeeld in Assen 2, en dan ook nog op tijd weer op om om half 12 achter het bord te zitten, dat bleek net even te veel van het goede. Hopelijk een wijze les! Van de andere twee werd Jesper de beste: één nederlaag (tegen Eelke de Boer), drie overwinningen en twee remises leverden een vijfde prijs op! Abedin begon rampzalig met drie nederlagen, maar eindigde toch nog op 50%, goed teruggeknokt dus!

De Open groep speelde acht ronden Zwitsers met 15 minuten bedenktijd, de eerste 20 borden kregen er ook drie seconden per zet bij, en er waren prijzen per leeftijdscategorie. Brian werd hier de beste Assenaar: zes overwinningen en twee nederlagen waren in het totaalklassement net niet genoeg voor de top-tien, maar wel voor de tweede prijs in de D-categorie! Ook Lyne wist weer eens in de prijzen te vallen: vijf keer gewonnen en drie keer verloren, dat was voldoende voor de vierde plaats in de F-categorie, en daarin was ze ook nog het beste meisje! Tristan stond er na zes ronden goed voor met 3,5 punt, maar verloor zijn laatste twee partijen en daarmee het zicht op een eventuele prijs. Jammer! Ook Frank was dicht bij een prijs: één overwinning meer en het was raak geweest, maar 4 uit 8 is nog altijd prima! Jaël deed het ook lang niet slecht, maar bleef met 3,5 punten wat verder verwijderd van de prijzen. Tenslotte deed er ook nog een aspirant-Assenaar mee: Tobias van Essen heeft al een paar keer meegedaan in de interne competitie en speelde nu zijn eerste “echte” toernooi. Dat ging hem prima af: in ronde 3 het eerste hele punt, en uiteindelijk 3 uit 8, geen prijs maar wel een schat aan ervaring rijker!

Drie prijswinnaars dus, dat is in zo’n sterk bezet toernooi een mooie buit! Volgende week staat alweer het volgende toernooi op het programma, en niet zomaar één: het NOSBO-PJK. Daar hebben zich al een aantal Assenaren voor aangemeld, maar er kunnen nog veel meer bij!

SC De PaardensprongResultaten TopgroepResultaten Open GroepFoto’s (Facebook)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.