Assen 2 verliest van Leek met kleine cijfers….maar terecht

Verslag: Sybrand

Assen 2 trad vanavond aan tegen Leek in de beker. Om klokke 19.42 kwamen de gasten binnen, waarna direct kon worden begonnen met de wedstrijd in de derde ronde van de beker. Waren wij wegens vakantie niet met het sterkste team, Leek daarentegen kwamen met de hoofdmacht aanzetten!

Rieks speelde met zwart op het eerste bord tegen Sander. Een h3 siciliaan, waarin Rieks gedrongen kwam te staan door de penning van zijn paard op f6. Sander vergaloppeerde zich met het witte paard, waarna Rieks middels een schaakje een vol stuk won (1-0)

Stelling na 19….Pbd7 in de partij Westerlaan – Taal:

Gertjan leek met wit op 2 een stuk te winnen door het zwarte paard in te sluiten op b2, maar miraculeuzerwijs was er nog een ontsnapping. Een eindspel met ongelijke lopers was het gevolg, remise zou je zeggen, maar ergens ging het mis (1-1)


Sybrand speelde op 4 met wit een gelijkmatige partij, maar speelde op het eind op de winst door een dameuitval naar de damevleugel. Hierdoor kwam de koning aan een aanval bloot te staan , en dat liep bijna fout af, althans zo voelde het (volgens de computer achteraf niet) maar door een torenoffer – die de tegenstander niet aannam – werd het evenwicht hersteld en eindigde de partij na dit spectaculaire slot in remise door zetherhaling (1,5 – 1,5)

stand na 38….Pd2 bij Houtsma – Doller:

Gerbert op 3 ten slotte had met zwart te maken met een doorgebroken pion in verder materieel gelijke stelling. De tegenstander manoevreerde er driftig op los, en wist de partij naar zich toe te trekken (1,5 – 2,5)

  Assen 2      1808 - Leek        1929 1½ - 2½
1. Rieks Taal    z 1883 - Sander Westerlaan w 1963 1 - 0
2. Gertjan Haan   w 1826 - Johan Scharft   z 1968 0 - 1
3. Gerbert Leeftink z 1751 - Erwin Heijnen   w 1974 0 - 1
4. Sybrand Houtsma w 1770 - Pieter Doller   z 1812 ½ - ½

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.