Grand-Prix-prijzenkast blijft groeien!

Na ruim anderhalve maand was het weer eens tijd voor een Grand-Prix-toernooi, namelijk dat van SC Haren. Zij hebben tegenwoordig een vaste locatie voor al hun evenementen: het Postillion Hotel, pal naast de A28 gelegen en voorzien van een paar ruime zalen, zeer geschikt dus voor een mooi toernooi! Helaas was het aantal Assenaren ditmaal zeer beperkt: slechts drie kwamen er aan de start…

Lyne was in groep D onze hoogste vertegenwoordiger, en begon meteen met iets wat ze zelden doet: remise spelen! Na een overwinning in ronde 2 ging het helaas minder met nederlagen in ronde 3 en 4, maar daarna volgden overwinningen op de twee sterkste spelers van de poule en was het podium weer in zicht. Dat lukte niet: Lyne verloor de laatste partij en eindigde zo op SB als vierde. Daar had meer in gezeten!

In groep F mocht Stella uitkomen; na haar goede prestaties op eerdere toernooien was haar NJR flink gestegen, en dat zal ook nu weer gebeuren! Stella was slechts als zevende geplaatst in de poule, maar ging er als een raket vandoor en won haar eerste vijf partijen, waarna ze een punt los was van de rest. Daarna was de koek echter op: twee nederlagen later was de hoofdprijs uit zicht, maar op onderling resultaat werd het alsnog een tweede prijs! Fantastisch gedaan Stella, nogmaals van harte gefeliciteerd!
(In deze groep deed overigens ook Tobias van Essen mee; hij is, voorzover ik weet, niet officieel lid bij ons, maar speelt regelmatig mee op de clubavond, en deed nu voor het eerst mee aan een Grand Prix. Dat ging hem niet slecht af: 4 uit 7, inclusief een overwinning op Stella in de laatste ronde. Niet slecht!)

Frank speelde in groep G, maar helaas had hij zijn dag niet: één remise en de rest verloren. Jammer, volgende keer beter!

Toch weer een prijs naar Assen dus, het kon slechter! Over twee weken is in Winschoten alweer het volgende Grand-Prix-toernooi, hopelijk met meer Assenaren en dus meer kans op prijzen!

Resultaten (NOSBO-site)Foto’s (Facebook)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.