Uitstekende prestaties Assenaren in weekendtoernooi Groningen!

Het weekendtoernooi van SC Groningen ging vorig jaar niet door wegens te weinig aanmeldingen, maar dit jaar kon het toernooi, dat traditioneel in het Hemelvaartsweekeinde wordt gespeeld, wel weer doorgang vinden. Dat was goed nieuws voor de zes Assenaren die wel een gooi naar de prijzen wilden doen, want ze deden het prima!

Ivo, net terug uit Rotterdam, was één van de favorieten voor de eindzege en de NOSBO-titel, die voor het eerst ook in dit toernooi werd vergeven, en maakte dat helemaal waar, al kroop hij wel een paar keer door het oog van de naald. Vijf overwinningen en twee remises waren voldoende voor de gedeelde eerste plaats, en Ivo bleek net wat meer weerstandspunten te hebben, dus werd hij tot kampioen uitgeroepen! Een fantastische prestatie Ivo, van harte gefeliciteerd!

Elmar liep nipt een top-tien-klassering mis, en dat was na zijn start van 3 uit 4 misschien wat teleurstellend, al presteerde hij nog altijd ruim boven zijn rating. Vooral op de vrijdag zorgde Elmar voor vuurwerk door te winnen van 2200-plusser Nick Maatman, en vervolgens FM Rob Schoorl met zwart op remise te houden; sterker nog, Elmar stond naar eigen zeggen beter toen Schoorl remise aanbood! De laatste drie partijen leverden helaas nog slechts één punt op, maar dat mag de pret niet drukken. Geweldig gespeeld Elmar!

Maarten D. viel als enige Assenaar wat tegen; hij had een wat ongelukkige indeling, kon tegen de sterkere spelers niet stunten, en scoorde uiteindelijk bijna een punt onder verwachting. Volgende keer beter!

Lukas is niet altijd in vorm, maar ditmaal steeg hij boven zichzelf uit: hij wist al in de eerste ronde een 2000-scalp te veroveren, verloor nu eens niet van zwakkere tegenstanders, en haalde uiteindelijk maar liefst twee punten meer dan verwacht, wat hem als klap op de vuurpijl de ratingprijs t/m 1600 opleverde! Klasse gespeeld Lukas, ga zo door!

Ook onze jeugdtalenten deden het geweldig: Abedin won drie keer en ook voor hem waren dat twee punten meer dan verwacht, en Jesper wist weliswaar niet te winnen, maar haalde wel vier remises tegen behoorlijke tegenstand. Ga zo door heren!

Resultaten en verslag organisatie (NOSBO-site)Foto’s (Facebook)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.