Assen – Hardenberg: Weer verlies tegen de club uit Overijssel

Verslag: Sjoerd

De laatste ronde vorig jaar verloren we thuis het kampioenschap na de nederlaag tegen Hardenberg. Ditmaal stond in het teken van een sportieve revanche. Lang ging het gelijk op.

Rieks speelde een onderhoudende partij tegen Ludger Höllmann met tegengestelde rochades. De witte aanval zag er dreigend uit en in onderstaande stelling is uiteindelijk weinig te doen tegen de dreiging Th8.

Op dat moment kregen we drie remises op een rij aangeboden. Bij Tycho, Gertjan en Arjan.

Tycho kreeg met wit tegen Jan van der Veen een zijvariant van het Spaans op het bord. Tycho speelde voorbeeldig en kreeg een bijzonder prettige stelling.

Gertjan leek voordeel te behalen tegen Caroline Slingerland, maar een venijnige damezet dwong hem af te wikkelen naar een remise eindspel.

Arjan was de laatste van de drie die remise aangeboden kreeg. Hij meende tegen Peter Mijnheer risicoloos door te kunnen spelen. Zo’n vijf zetten later echter kwam hij er achter dat dat vrij zinloos was om door te spelen, dus accepteerde hij het halfje.

Martin kwam goed uit de opening tegen Richard Hendriks. Het middelspel behandelde hij prima en pakte op de damevleugel de ruimte.

Pieter opende tegen Arie van Wageningen met 1. b4, hetgeen hem gelijk spel opleverde. In een complexe stand moest Arie enorm in de denktank en even leek het erop dat Pieter een winstpoging ging ondernemen. In de afwikkeling verloor Pieter echter een stuk en speelde een verloren partij. Na de tijdcontrole greep Arie echter mis en moest hij zijn dame tegen een toren inleveren. In de stelling die resteerde bleek geen van beide spelers op winst te kunnen spelen, dus werd het remise.

Maarten leek in de problemen te komen tegen Johan Offringa. Uiteindelijk wist hij zich te redden en met het oog op de stand besloot Maarten op winst te spelen. Een nobel streven, want we wilden eindelijk wel weer eens winnen. Helaas greep Maarten mis en moest hij de vlag strijken.

Elmar tenslotte kwam redelijk gedrukt te staan tegen Bram Klapwijk. Om de koningsaanval te pareren, moest Elmar een pion geven. Elmar gaf nog wel tegenstand, was als laatste nog aan het spelen, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Bram.

Toeschouwer waren dit keer: Wilma Bruggink, Wilfred Jansen, Wout Knol, Gerard Voorintholt, Ton van Velzen en Pieter Hofman.

De gedetailleerde uitslagen zijn:

  Assen       1977 - Qonnected Hardenberg   2079 3 - 5
1. Rieks Taal    2055 - Ludger Höllmann     2102 0 - 1
2. Arjan Dwarshuis  1948 - Peter Mijnheer      2126 ½ - ½
3. Elmar Hommes   2140 - Bram Klapwijk      2216 0 - 1
4. Pieter Tromp   2089 - Arie van Wageningen   2008 ½ - ½
5. Maarten Dijkstra 2069 - Johan Offringa      1987 0 - 1
6. Gertjan Haan   1836 - WFM Caroline Slingerland 2026 ½ - ½
7. Martin van Velzen 1865 - Richard Hendriks     2121 1 - 0
8. Tycho Bruggink  1813 - Jan van der Veen     2045 ½ - ½

Foto’s (Facebook)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.