KNSB-bekerteam opnieuw snel uitgeschakeld

Verslag: Sjoerd

We lopen een heus bekertrauma op. Gisteravond vol goede moed naar Lonneker om de deuk in het bekervertrouwen op te poetsen. Plan was om 18.00 uur vanaf het station te vertrekken en daar stonden Maarten en Geon al te wachten. Van Rieks echter Taal noch teken. De trein had vertraging en kwart over reden we alsnog richting Twente. Elmar had een OV reis gepland vanuit Nieuwegein. Hij appte dat het later zou worden, omdat de trein Enschede tegenwoordig niet meer aandoet. Gelukkig rijden er nog bussen, zodat je in een vlotte vier uur van de Randstad richting het Oosten kunt reizen. Zoals gewoonlijk hield Geon zich bezig met de opstelling en ging koppeltjes maken. Dat pakte goed uit omdat de chauffeur de macht greep en de hand aanwees waar de witte pion in zat. Het eerste punt werd gepakt door de chauffeur, die op aangeven van de gastvrije PTV tegen de oneven van de IC Lonneker speelde. Helaas kwam deze uitslag niet voor op het wedstrijdformulier. Een rondje langs de velden beloofde niet veel goeds. Elmar speelde een mooie partij, maar zat aan de verkeerde kant van het bord en verloor. Maarten werd langzaam weggedrukt en moest ook de vlag strijken. Geon stond de hele partij niet lekker, maar wist te keepen en deed verwoede pogingen om op winst te spelen. De partij van Rieks was erg de moeite waard. Na veel tactisch geweld kwam er een eindspel op het bord met voor Rieks het loperpaar, paard en twee pionnen tegen twee torens. Nadat één toren werd geruild voor een loper en twee pionnen restte een eindspel, dat Rieks trachtte te winnen, maar wat niet lukte.

Samengevat: Lonneker Assen 3 – 1
– Geon remise tegen Fabian Stotyn
– Maarten verliest tegen Simon Elgersma
– Elmar verliest tegen Patrick Wiebe
– Rieks remise tegen Menno Monsma

  Lonneker     2114 - Assen       2072 3 - 1
1. Fabian Stotyn z 2158 - Geon Knol    w 2099 ½ - ½
2. Simon Elgersma w 2041 - Maarten Dijkstra z 2037 1 - 0
3. Patrick Wiebe z 2205 - Elmar Hommes   w 2105 1 - 0
4. Menno Monsma  w 2052 - Rieks Taal    z 2046 ½ - ½

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.