Assen 1 verliest degradatieduel van Max Euwe 3

Verslag: Sjoerd

De teamleider van Max Euwe 3 uit Enschede had verzocht om twee partijen vooruit te spelen. Het aanbod om een week van te voren in Assen te komen spelen was echter niet realiseerbaar. Bij ons ontbraken Rieks en Arjan, maar Geon had aangegeven beschikbaar te zijn waardoor onze handicap meeviel.

Na nog geen twee uur spelen kwam Pieter aangeven dat zetherhaling tegen Maarten Vinke plausibel was. Omdat de stelling nauwelijks winstperspectief gaf werd besloten het halfje te pakken.

Achteraf was dat geen wijs besluit want op de meeste borden ging het niet echt geweldig. Reden dat Gertjan gevraagd werd door te spelen in een potremise stelling tegen Sjoerd van Willigen. Gertjan forceerde teveel en verloor.

Even daarvoor verloor Martin van Jasper Kamphuis, nadat Martin prima uit de opening was gekomen.

Tycho speelde met wit de Franse ruilvariant tegen Wouter Jans. Tycho moest het initiatief overlaten aan zijn tegenstander en verloor ergens een stuk en even later de partij.

Elmar trof op bord één Wouter de Haas. Tijdens één van zijn rookpauzes was Elmar erg pessimistisch en bij hem verscheen eveneens een nul op het wedstrijdformulier.

Ook Maarten moest tegen Jasper de Jong opboksen tegen een slechte stelling. Het pionneneindspel met een pion minder ging verloren.

Geon kreeg een nogal onconventionele opening tegen Hans Plasman op het bord. Ergens gingen wat pionnen verloren en er restte een eindspel, dat niet te houden was.

Met een 6,5-0,5 achterstand mocht Sjoerd tegen Gerrit Jan te Bokkel de stand nog enig aanzien geven.
Zijn commentaar: “Rond de tijdscontrole had ik een klein plusje weten te realiseren, door met name mijn loperpaar steeds sterker te maken. Vanaf dat moment begonnen we beiden redelijk te knoeien.

In het vervolg offerde wit zijn paard voor twee pionnen waar het niet beter van werd. Daarna miste ik mat in vier in de stelling na 49. Ke5

Even was ik nog bang dat ik nog moest bewijzen om onderstaandee stelling te winnen, maar mijn tegenstander had blijkbaar geen zin om de gifbeker tot mat aan toe leeg te drinken en gaf op.

0-1

Met dank aan onze trouwe steun Wout Knol, die een lange reis had gemaakt om een pijnlijke nederlaag te aanschouwen.

  SG Max Euwe 3    2025 - Assen       1959 6½ - 1½
1. Wouter de Haas    2019 - Elmar Hommes   2098 1 - 0
2. Maarten Vinke    2099 - Pieter Tromp   2105 ½ - ½
3. CM Jasper de Jong  2079 - Maarten Dijkstra 2032 1 - 0
4. Hans Plasman     2152 - Geon Knol     2110 1 - 0
5. Sjoerd van Willigen 1995 - Gertjan Haan   1823 1 - 0
6. Gerrit Jan te Bokkel 2018 - Sjoerd Homminga  1803 0 - 1
7. Wouter Jans     1832 - Tycho Bruggink  1806 1 - 0
8. Jasper Kamphuis   2007 - Martin van Velzen 1893 1 - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.