Jeugd laat zien hoe het moet

Verslag: Sjoerd

We waren min of meer veilig. De theoretische kans dat we zouden degraderen was weliswaar klein, maar we wilden toch wel op onze hoede zijn. De druk werd achteraf niet door iedereen gevoeld, iets wat begrijpelijk is.

De wedstrijd begon geweldig. Jesper mocht zijn debuut maken en hij kwam tegenover teamcaptain Robin Bos, die 342 ratingpunten meer had.

Daarna werden we niet vrolijk. Pieter dacht steeds het initiatief te kunnen pakken tegen Mart Wennink, maar die had steeds een prima verdediging en won via een truc een pion en daarna ook de partij.

Rieks dacht met een stukoffer de partij naar zich toe te trekken, maar moest dame-ruil accepteren tegen Leon Stuij, waardoor zijn compensatie als sneeuw voor de zon verdween.

Tycho kreeg een pion cadeau tegen Erik Akkersdijk.

In het vervolg werd afgewikkeld waarbij Tycho uiteindelijk een toren plus drie pionnen tegen twee stukken kreeg. Een technisch gewonnen eindspel dus waarbij na de zet Tc3-c5 de winst voor het grijpen lag.

Na deze 2 – 2 kwam het niet meer goed. Gertjan hield lang stand tegen Simon Elgersma, maar een aanval van Simon bleek iets teveel van het goede. Elmar stond een pion achter in een toreneindspel met paard tegen loper. Toen het paard van Arno van Akkeren naar het juiste veld gedirigeerd werd, had Elmar geen schijn van kans meer. Geon ging voor zijn zoveelste remise tegen Fabian Stotyn. Het toreneindspel was gelijk, maar de heren schaakten gezellig verder en een kleine onnauwkeurigheid werd Geon fataal.

Maarten leek nog winst te pakken tegen Menno Monsma. De partij was voor de toeschouwers zeer de moeite waard. Uiteindelijk werd het remise.

Uiteraard feliciteren wij onze vrienden van SISSA 2 die tegen HSG gelijk speelden en daardoor exact gelijk met Caïssa Eenhoorn eindigden en op onderling resultaat kampioen zijn geworden.

Toeschouwers waren: Martin van Velzen, Wilfred Jansen, Wout Knol, Ton van Velzen, Nanning van Mulken, Tinus Spriensma, Remco Bruggink, Vera Homminga, Liesbeth Klomp en Kenneth Muller.

  Assen       1966 - Lonneker     1989 2½ - 5½
1. Gertjan Haan   1847 - Simon Elgersma  2112 0 - 1 
2. Geon Knol     2096 - Fabian Stotyn  2216 0 - 1
2. Pieter Tromp   2115 - Mart Wennink   1964 0 - 1
4. Elmar Hommes   2064 - Arno van Akkeren 2079 0 - 1
5. Rieks Taal    2104 - Leon Stuij    1769 0 - 1
6. Maarten Dijkstra 2037 - Menno Monsma   1991 ½ - ½ 
7. Tycho Bruggink  1837 - Erik Akkersdijk 1861 1 - 0
8. Jesper Post    1600 - Robin Bos    1943 1 - 0 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.