Assen 1 terug op 50%

      Geen reacties op Assen 1 terug op 50%

Verslag: Sjoerd

In de laatste ronde vorig seizoen kwam Lonneker ons met 2½ – 5½ afdrogen. Jesper won snel, Tycho won ook en Maarten wist nog een remise te spelen, maar de rest op bord 1 – 5 verloor. Deze week werd in de voorbeschouwing van de Schaakreporter dit treffen als degradatieduel bestempeld. Omdat we in de winning mood waren – na de winst tegen Amersfoort – had de teamleider alle vertrouwen in een goede afloop.

Na een uur spelen vond er een klein ongelukje plaats op bord drie waar Frank een simpele wending over het hoofd zag en zijn dame moest geven voor twee stukken. Omdat hij geen zin had om op te geven, besloot hij door te spelen. De rest van het team stond niet slecht dus reden voor paniek was er niet.

Maarten speelde tegen Robin Bos, die de opening niet erg goed behandelde.

Op dat moment stond Rieks ook al voortreffelijk tegen Arno van Akkeren.

Even later kwam een duidelijk opgeluchte Elmar zich melden met een halfje.

Elmar Hommes – Patrick Wiebe na 24. e3 met remiseaanbod

Wit heeft niets te vrezen en ook geen duidelijk winstplan. Met een 2 – 0 voorsprong kan een remiseaanbod geen kwaad hetgeen direct door zwart werd aangenomen. Elmar blij dat hij van de nul af is en de voorsprong geconsolideerd. Prachtig dus.

Gertjan was bezig om invaller Jarno Scheffner langzaam weg te drukken. Met goede zetten kwam hij steeds beter te staan en won hij een pion. Even later koos wit voor een dubieuze variant.

Bij Tycho tegen Menno Monsma ging de partij lang gelijk op. Remise lag in het verschiet en het toreneindspel leek te houden. Tycho zijn koningsvleugel was iets zwakker en door de verdediging daar kon Tycho zijn tegenstander een voordeel behalen op de damevleugel. Dat voordeel bleek goed voor de winst.

Pieter speelde op bord één tegen de sterke Duitser Fabian Stotyn. Al snel kwam er een eindspel op het bord, waarbij wit opmerkelijk in de aanval ging.

Zwart staat gewonnen, maar als een duivelskunstenaar wist wit zich te verdedigen en moest Pieter berusten in remise. Het naspelen van de partij is erg de moeite waard.

Ondanks het eerdergenoemde ongelukje van Frank tegen Mart Wennink was hij nog steeds aan het spelen.

Arjan tenslotte leek Leon Stuij te overspelen, maar wist geen winnend voordeel te behalen. Daarentegen moest hij vervolgens alle zeilen bijzetten om niet te verliezen. Dat deed hij beheerst en om klokslag zes uur werd de vrede getekend en was de 5½ – 2½ overwinning een feit.

Toeschouwers ware dit keer: Martin van Velzen, Tinus Spriensma, Wout Knol, Dik Brummel, Gerard Voorintholt en Lyne en Remco Bruggink. Met excuses aan de trouwe fans die door de teamleider niet geïnformeerd waren dat we ditmaal niet in ’t Markehuus speelden, maar te gast waren in het Wielerhome.

De gedetailleerde uitslagen zijn:

  Assen        1988 - Lonneker     2015 5½ - 2½
1. Pieter Tromp    2064 - Fabian Stotyn  2210 ½ - ½
2. Elmar Hommes    2054 - Patrick Wiebe  2194 ½ - ½
3. Frank van der Werff 2012 - Mart Wennink   1984 1 - 0
4. Rieks Taal     2066 - Arno van Akkeren 2099 1 - 0
5. Arjan Dwarshuis   1998 - Leon Stuij    1846 ½ - ½
6. Tycho Bruggink   1842 - Menno Monsma   1981 0 - 1
7. Gertjan Haan    1832 - Jarno Scheffner 1819 1 - 0
8. Maarten Dijkstra  2033 - Robin Bos    1984 1 - 0

Foto’s (Facebook)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.