Pieter wint eerste snelschaakavond, Lyne snelschaakkampioen bij jeugd

Zoals gebruikelijk werd op de eerste clubavond van het nieuwe jaar weer gesnelschaakt, en zowel bij de senioren als de jeugd werd het een spannende aangelegenheid!

De senioren spelen vanaf dit seizoen drie avonden snelschaak; naast de bestaande ronde aan het begin van het jaar wordt ook op 9 maart en 22 juni gevluggerd. Wie twee avonden wint is kampioen, bij drie verschillende winnaars wordt een barrage gespeeld.
De eerste snelschaakavond draaide uit op een nek-aan-nekrace tussen Pieter en Geon. Zij speelden in de vijfde ronde onderling remise, en daarnaast stond Pieter in de tweede en Geon in de negende ronde een halfje af aan Rieks, en daarmee eindigden beiden op de prachtige score van 10 uit 11! In de barrage sloeg Pieter met zwart meteen toe, en in de tweede partij wist hij de deur knap dicht te houden. Daarmee is Pieter de eerste winnaar van het seizoen; Geon uiteraard tweede, en Rieks, die in de derde ronde tegen een nul aanliep, eindigde op een punt achterstand als derde.

Bij de jeugd was Jaël helaas verhinderd, en daardoor lag de weg open voor Lyne en Willem om er ook hier een tweestrijd van te maken. Ze speelden in de derde ronde onderling remise en wonnen de rest van hun partijen… tot de laatste ronde! Lyne won makkelijk, maar Willem wist niet door Léon heen te komen; sterker nog, hij wist nog net remise te maken. Daarmee veroverde Lyne haar tweede snelschaaktitel (na twee seizoenen geleden), Willem werd tweede, en Léon met een punt minder dan Willem derde.

Alle (prijs)winnaars nogmaals gefeliciteerd! De eindstanden zijn hier te vinden: senioren, jeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.