KNSB-bekerteam uitgeschakeld na spannende strijd

Verslag: Geon

Het was weer zo’n avond.

Gertjan (op vier) speelt de laatste tijd goed, heeft duidelijk een stijgende lijn te pakken. In deze wedstrijd was hij de juiste lijn even kwijt en kwam al snel verloren te staan. Na nog wat gespartel moest hij het punt aan zijn tegenstander Hummel laten.

Geon (op drie) speelt tegen Renze. Na een gewaagde openingsopzet, dat ik zeker nog eens vaker ga spelen, ontstond er een prima stelling voor mij. Renze moest wat onnatuurlijke zetten doen om in de partij te blijven, maar dat is hem wel toevertrouwd. Toch hield ik een stelling over met betere stukken, meer ruimte en een mooi pionnenfront c4, d3, e4, f4, g5. Met nog 12 minuten voor Renze en 43 voor mij maakte ik een blunder zoals ik er al vele in mijn leven heb gemaakt. In plaats van rustig door de drukken, hij kan niet zoveel doen, denk ik impulsief materiaalwinst te zien en in plaats van even rustig te rekenen speel ik te snel f5, (pionnen schijnen niet terug te mogen) en Pxg7 wat in plaats van + – betekend.

Ivo (op 2) kwam goed uit de opening tegen ten Vergert. Pol leek zich goed terug te vechten in de partij maar de uitslag werd niet meer anders. Persoonlijk denk ik dat als Ivo een iets klassiekere stijl aanneemt hij zeker IM wordt. Klassieke D4-D5 partijen met zwart winnen van 2300+ zal nodig zijn om dat laatste stapje te kunnen maken.

Stand 2-1 voor LOS, Rieks staat gewonnen in een toreneindspel, toren eindspelen zijn vaak remise, maar Rieks staat gewonnen. Had ik al gezegd dat toreneindspelen vaak in remise eindigen? Rieks wil geen remise spelen, hij staat gewonnen. Het wordt 2-2 en dan hebben we genoeg aan 2-2 met vluggeren. We hebben een kans om door te gaan naar de laatste vier, Rieks staat immers gewonnen. Fijn dat het 2-2 wordt, dan vind ik mijn geblunder gelijk minder erg. Rieks heeft een gewonnen toreneindspel. Koning van Koen afsnijden en klaar. Koen is een koning als het om eindspelen gaat, een lieve jongen maar wel eentje die een kansje zal pakken. Vandaag niet, vandaag gaat hij verliezen, want onze Rieks heeft een toreneindspel met vaste hand naar winst gevoerd. Jullie begrijpen het al, de partij wordt remise en we verliesen met het minimale verschil. LOS gefeliciteerd!

Uitslagen (KNSB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.