Dubbelslag voor Jaël en Léon in Grand Prix Emmen!

Eergisteren (2 maart) was het weer eens tijd voor een Grand-Prix-toernooi, ditmaal in Emmen. Vier Assenaren kwamen daar in actie en deden het weer eens uitstekend!

Deze keer bestond de A-groep uit 7 spelers in plaats van de gebruikelijke zes. Er bleek namelijk een aanmelding niet goed te zijn verwerkt, waardoor de betreffende speler ten onrechte in de laagste groep was ingedeeld. Helaas werd dat pas na de eerste ronde ontdekt, waarna de organisatie hem alsnog aan de A-groep toevoegde en het speeltempo van 20 naar 15 minuten per persoon per partij ging…
Gelukkig bleek dit alles geen nadelige invloed te hebben op de twee Assenaren in de A-groep: Jaël (voor het eerst sinds ruim anderhalf jaar weer eens van de partij) en Léon begonnen namelijk allebei met 3 uit 3! Léon won ook zijn vierde partij, maar Jaël liep tegen een verrassende nederlaag aan… In de voorlaatste ronde kwamen de heren tegenover elkaar te zitten, en Jaël maakte op mooie wijze zijn punt achterstand goed. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden drie spelers met 4 uit 5 aan de leiding, en Jaël had aan een overwinning genoeg om op onderling resultaat het toernooi te winnen. Hij kwam echter niet verder dan remise, waardoor Léon ineens de kans had om de eerste prijs te veroveren. Ook hij speelde echter remise, en daardoor was de toernooioverwinning alsnog voor Jaël! Léon moest toen nog een beslissingsvluggertje spelen om de tweede plaats, en die wist hij overtuigend naar zich toe te trekken. Eerste en tweede dus!

Noël mocht het ditmaal in groep B proberen, en begon goed met 2½ uit 3. Helaas kwamen daar nog slechts 1½ punten bij in de overige vier partijen, waardoor Noël een halfje tekort kwam voor een prijs…

Tenslotte hadden we nog Serana in groep C, en zij leek in de eerste vier ronden oppermachtig naar de groepswinst te gaan met vier volle punten op rij. Helaas haalde ze daarna slechts een half puntje uit de volgende twee partijen, maar de eerste prijs was nog niet uit zicht: Serana moest daarvoor zelf winnen in de laatste ronde en de beide koplopers (die ze allebei verslagen had!) moesten onderling remise spelen. De overwinning kwam er inderdaad (met enig geluk, dat wel), maar de remise kwam er niet, en dus werd het een tweede prijs voor Serana. Nog altijd een prachtig resultaat uiteraard!

Wederom mooie successen voor onze club dus, en een mooie opmaat naar het NOSBO-basisscholenkampioenschap, dat komende zaterdag plaatsvindt!

Verslag organisatie en uitslagen (website ESG)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.