Mooie Grand-Prix-seizoensstart in Hoogeveen

Het is alweer vijf dagen geleden dat het eerste Grand-Prix-toernooi van dit seizoen plaatsvond, maar vandaag (24 oktober) verschenen de uitslagen pas op de NOSBO-site, en mijn gewoonte is om het verslag pas te maken als de uitslagen gepubliceerd zijn, zodat ik daarnaar kan verwijzen… Dan maar geen verslag maken is wat mij betreft geen optie, want het ging prima afgelopen zaterdag!

Het Grand-Prix-toernooi van Hoogeveen werd ditmaal gecombineerd met de opening van het grote open toernooi dat daar deze week wordt gehouden, en de prijsuitreiking vond dan ook plaats in het bijzijn van diverse grootmeesters! Helaas bleken enkele deelnemers niet op te zijn komen dagen, waarna de organisatie ervoor koos om alle groepen, behalve de A-groep, uit zeven spelers te laten bestaan. Zelf denk ik dat het beter was geweest om wat extra groepen van zes te vormen, maar het voordeel van oneven groepen is uiteraard wel dat iedereen even op adem kan komen tussendoor. Onder de deelnemers vier Assenaren, en ze deden het weer eens uitstekend!

De hoogste Assenaar was Noël, die als eerste geplaatst was in de B-groep. Helaas ging het niet helemaal naar wens: al in de tweede ronde liep hij tegen een nul aan, en uiteindelijk kwam hij niet verder dan 3 uit 6, wat net een halfje te weinig bleek voor een prijs. Jammer, volgende keer beter!

In de D-groep speelden maar liefst twee Assenaren. Adriaen was als tweede geplaatst, maar had zijn dag niet helemaal, al wist hij gelukkig nog wel een overwinning en een remise te boeken. Daarentegen was Serana als laatste geplaatst, maar zij deed het geweldig, met als hoogtepunt de derde ronde: maar liefst drie stukken achter komen en toch nog de overwinning uit het vuur slepen! Het is dat ze twee ongelukkige nederlagen leed, anders had ze de groep misschien wel gewonnen; het werd nu 4 uit 6 en op onderling resultaat de tweede prijs, wat nog altijd een geweldig resultaat is!

Tenslotte deed in groep G Lucas mee, en het is aan zijn spel duidelijk te zien dat hij met de week beter gaat spelen! Net als Noël wist Lucas 3 uit 6 te scoren, en helaas was dat ook voor hem net een half puntje te weinig voor een prijs…

Het eerste Grand-Prix-succes van het seizoen is dus alweer binnen, hopelijk de eerste van vele prijzen!

Verslag organisatie (NOSBO-site, met link naar uitslagen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.