Léon duidelijk de sterkste in Veendam, Noël derde!

Gisteren (24 november) vond in Veendam hun jaarlijkse jeugdtoernooi (in samenwerking met De Paardensprong) plaats; ditmaal geen Grand Prix, maar een open toernooi met prijzen per leeftijdscategorie. Ik was van plan erbij te zijn, maar omdat ik de dag ervoor pas om 23:00 weer thuis was (’s middags KNSB-competitie en ’s avonds uit eten) besloot ik dit toernooi aan me voorbij te laten gaan. Nu ik de uitslagen heb gezien heb ik daar best wel spijt van, want het ging geweldig voor onze club!

Léon was veruit de sterkste deelnemer met maar liefst 500 ratingpunten meer dan de één na sterkste, en maakte dat volledig waar door al zijn partijen te winnen! Ook Noël deed het uitstekend: na een start van 4½ uit 5 verloor hij in de zesde ronde van de uiteindelijke nummer 2, maar door zijn laatste partij te winnen legde hij alsnog beslag op de derde plaats algemeen en de hoofdprijs in de C-categorie!

Serana had een beetje pech, want nadat ook zij met 4½ uit 5 begonnen was (waaronder een remise tegen Noël) kwam ze de twee sterkste deelnemers tegen. Dat leverde dan ook twee nullen op, en daardoor viel ze net buiten de prijzen in de D-categorie… Wel was ze het beste meisje van de middag, maar daar was helaas geen prijs voor. Wel wederom een prima prestatie uiteraard! Lucas eindigde in de staart van het deelnemersveld, maar wist wel twee partijen te winnen. Daar kun je mee verder!

Opnieuw een mooie schaakmiddag en een succesvol toernooi voor de Assenaren dus! Het eerstvolgende Grand-Prix-toernooi in het NOSBO-gebied is over een maand, tijdens het Schaakfestival. Hopeljk wordt dat net zo succesvol!

UitslagenFoto’s (organisatie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.