Assen 2 ondanks goed spel niet opgewassen tegen Hardenberg

Verslag: Sjoerd

Zaterdag 7 maart reisde Assen 2 zonder enige ambitie naar Hardenberg om tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde Qonnected Hardenberg de schade zo beperkt mogelijk te houden. De instelling van “kom maar op” bleek de juiste!

Teamleider Ben van Os gaf het goede voorbeeld door in het vroege middenspel op bord 1 remise aan te bieden in gelijke stand, hetgeen direct aangenomen werd.

Maarten Hoolsema dacht een toren te kunnen offeren om vervolgens de dame van Caroline Slingerland in te kunnen sluiten, maar kwam bedrogen uit. Caroline wachtte geduldig met het nemen van de toren en sloeg op het juiste moment toe.

Jaël mocht met zwart tegen de sterke Arie van Wageningen en zette zijn stukken op de juiste plaats. Arie ontweek tactische wendingen en wilde het positioneel houden. Omdat Jaël alleen maar goede zetten deed, kwam er een toreneindspel op het bord waarin de zwarte pionnenstructuur iets beter was en remise overeengekomen werd.

Zelf kreeg ik van Richard Hendriks in een stand – waar de muziek uit verdwenen was – remise aangeboden, hetgeen ik uiteraard aannam.

Held van de middag werd Abedin. Hij zette zijn partij tegen Johan Offringa keurig op, waardoor deze in een wat mindere stand in tijdnood kwam. Met een fraaie combinatie won Abedin een pion en vlak voor de veertigste zet kroop Johan in een matnet dat wel besteed was aan Abedin, die de stand hiermee gelijktrok 2½ – 2½.

Martin kwam tegen Peter Mijnheer redelijk in de verdrukking. Een ijzersterk centrum van wit bleek te veel van het goede en vlak voor de tijdcontrole moest Martin de strijd staken.

Frank speelde een solide pot. Tegen Ludger Hollmann voelde hij zich als een vis in het water in en gesloten stelling. De g-lijn werd echter opengebroken en toen Frank zijn pion op d6 verloren ging, hield Frank het terecht voor gezien door zich mat te laten zetten.

Lyne verdient een enorm groot compliment. In een Siciliaan offerde ze in de Taimanov variant al snel een paard, waarna haar tegenstander ruim 3 kwartier in de denktank ging.

Uitslagen ronde 6 (KNSB)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.