Assen ook dit seizoen in Meesterklasse C

Door alle perikelen rond COVID-19 konden er afgelopen voorjaar geen plaatsingswedstrijden voor de landelijke jeugdcompetitie georganiseerd worden, maar dat betekent gelukkig niet dat die komend seizoen niet door kan gaan. De plaatsingswedstrijden voor de D- en E-categorie zijn naar september verplaatst, en in de C-categorie konden teams zich vrij inschrijven. Eind augustus heb ik daarom de spelers van het succesvolle C-team van vorig jaar gevraagd of ze weer mee wilden doen; gelukkig wilden ze dat allemaal wel, en dus zijn we er dit seizoen wederom bij! Het zal overigens wel de laatste keer zijn dat we met dit team in de C-categorie kunnen uitkomen; drie van de vier spelers vier(d)en dit jaar hun 14de verjaardag, en zijn dus volgend jaar niet meer gerechtigd…

De opzet van de competitie is noodgedwongen ook flink op de schop gegaan. Normaal gesproken spelen alle teams op een centrale locatie, maar met de anderhalve-meter-regel is dat uiteraard geen optie. In plaats daarvan werd aan de deelnemende teams gevraagd of zij één of meerdere dagen dagorganisator wilden zijn; de 18 aangemelde teams worden per speeldag in drie poules van vier en één van zes verdeeld, die op locatie bij één van de dagorganisatoren spelen. Uiteraard heb ik Sjoerd gevraagd na te gaan of het Markehuus beschikbaar was; dat was het geval, ik heb het Markehuus dus aangemeld, en afgelopen vrijdag kreeg ik het goede nieuws dat wij de eerste speeldag ’thuis’ mogen spelen!

De invulling van de speeldagen ziet er ook anders uit: in plaats van vier keer twee ronden worden er nu drie keer drie gespeeld. Het speeltempo is daardoor ook ingekrompen, van 100 minuten plus 30 seconden per zet per persoon per partij naar 55 minuten plus 10 seconden pet zet p.p.p.p. Iedere speeldag zal de eerste ronde om 10:00 beginnen, en naar verwachting zal rond 17:45 de laatste wedstrijd afgerond zijn.

Over anderhalve week, 3 oktober, zal de eerste speeldag plaatsvinden, en wij zullen het dan achtereenvolgens opnemen tegen Team Twente C1, Pallas C1 en Staunton C1. Helaas kunnen we geen toeschouwers in de speelzaal toelaten, maar supporters zijn gewoon welkom!

UPDATE 29 september: helaas zal de laatste zin van dit artikel genegeerd moeten worden; vanwege de op 28 september aangekondigde maatregelen moeten we het aantal personen in ’t Markehuus tot een minimum beperken, en dus kunnen we geen supporters toelaten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.