Topprestatie Léon in weekendtoernooi Groningen!

Slechts twee Assenaren deden de afgelopen paar dagen mee aan het weekendtoernooi in Groningen, dat ook dit jaar dienst deed als NOSBO-kampioenschap, maar één van hen heeft wel een geweldige prestatie geleverd! Helaas voor Elmar gold dat niet voor hem; met een overwinning in de laatste ronde redde hij nog wel zijn 50%, maar dat was bijna 2 punten onder verwachting… Het was onze kersverse NOSBO-jeugdkampioen Léon die het toernooi van zijn leven speelde: al in de tweede ronde nam hij een 2000-speler te grazen, en in de laatste drie rondes wist hij spelers met gemiddeld ruim 2100 op remise te houden! Twee overwinningen, slechts één nederlaag, een gratis punt (de tegenstander in de vierde ronde bleek ziek te zijn geworden) en de genoemde drie remises brachten Léon naar een gedeelde tiende plaats (15e op weerstand) met een W-We van maar liefst +2,27, een ratingwinst van ruim 50 punten dus! Geweldig gespeeld Léon, van harte!

ToernooisiteUitslagen

In de vijfde ronde mocht Léon op één van de liveborden spelen, en dat werd een prachtig schouwspel dat de moeite van het publiceren meer dan waard is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.