Asser successen in Hoogeveen, pech in Damwoude

Afgelopen zaterdag was onze club op maar liefst twee fronten actief: een behoorlijke delegatie nam deel aan het Paastoernooi in Hoogeveen, terwijl onze twee actiefste jeugdtalenten in actie kwamen op het Grand-Prix-toernooi van Schaakwoude in Damwoude. Vooral in het eerstgenoemde toernooi ging het uitstekend!

Er werden namelijk maar liefst twee eerste prijzen en één tweede prijs meegenomen uit Hoogeveen: Ivo stond in de hoogste groep slechts één remise af en won met twee punten voorsprong, Léon begon in groep C met 1 uit 2, maar stond in het vervolg nog slechts een halfje af en schreef de groep met anderhalf punt voorsprong op zijn naam, en in groep B herstelde Tycho zich van een ongelukkige start door in het restant 5 uit 6 te scoren (waaronder een overwinning op de groepswinnaar) en daarmee als tweede te eindigen!
De overige Assenaren deden het ook niet onverdienstelijk: Maarten D. 4 uit 7 in groep B, Jaël 3 uit 7 in groep C, Jan B. 1 uit 5 in groep E, Cor 2 uit 5 in groep F, en Johan 2,5 uit 6 in groep H. Helaas geen prijzen voor hen, maar aan een rapidtoernooi doe je vooral mee om een leuke dag te hebben!

Verslag en uitslagen

Zo succesvol als het in Hoogeveen ging, zo ongelukkig verliep het in Damwoude voor onze toernooitijgers Stijn en Wessel… Allebei hadden ze de hoogste rating in hun groep (Stijn C, Wessel H), en allebei eindigden ze ook op een gedeelde podiumplaats, maar op onderling resultaat werden ze beiden vierde en gingen de prijzen aan hun neus voorbij. Volgende keer beter!

Uitslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.