Vandaag live: Grand Prix Assen!

      Geen reacties op Vandaag live: Grand Prix Assen!

Uitslagen
Livestreams: A- en B-groepgrote zaal

Vanmiddag vindt voor het eerst sinds 5 jaar ons Grand-Prix-toernooi plaats, en het belooft nu al een bijzondere editie te worden. De gemiddelde rating in de A-groep is maar liefst 1687, wat wel eens een record zou kunnen zijn! Daarnaast hebben we vandaag een internationaal deelnemersveld, want een aantal jeugdleden van Schachklub Aurich komt over vanuit Duitsland om mee te doen.
Onze vereniging is ook met vijf deelnemers vertegenwoordigd:
B-groep: Stijn en Andrii
F-groep: Tydo
G-groep: Wessel
J-groep: Hidde
Stijn en Wessel hebben de meeste ervaring in deze toernooien, en ik verwacht dat ze allebei om de prijzen mee kunnen strijden. Ook Andrii heeft wel wat te bewijzen; hij plaatste zich vorige maand immers voor het NK D. Tydo maakt vandaag zijn GP-debuut, maar dat hij talent heeft, heeft hij al ruimschoots bewezen; hij is de regerend jeugdsnelschaakkampioen van onze club, en is in de interne competities prima opgewassen tegen de toppers! Hidde doet nog niet mee op de vrijdagavond, maar is zeer actief bezig met de trainingen op woensdagmiddag, en werd drie weken geleden kampioen van de achtjarigen op het Asser Basisschoolschaakkampioenschap. Voor hem wordt het zijn eerste keer dat hij met de klok speelt; ik ben zeer benieuwd hoe hij het er vanaf brengt!

De uitslagen zullen in de loop van de middag live te volgen zijn, en dankzij de inspanningen van NOSBO-jeugdleider Martijn Hardeman zal er zelfs een livestream zijn. Al met al genoeg ingrediënten voor een spannende middag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.