Asser jeugd presteert goed op NOSBO-PJK

Het NOSBO-kampioenschap voor de jeugd was dit jaar mager bezet, maar er deden gelukkig genoeg Assenaren mee: drie in de C-categorie en vijf in de D-categorie.

C: Ivo Maris, Frank van der Werff, Gertjan Haan

  • Ivo stond na de eerste dag een halfje achter kampioen Vaclav Ocelik, maar verspeelde de tweede dag zijn kans door zich te laten verrassen door Ruben Brouwers. Door een goede derde dag wist hij toch nog Frank Hartog op SB-punten voorbij te streven voor plaats twee!
  • Frank begon slecht met 1 uit 3, maar won een dag later al zijn partijen. Met 2 uit 3 op de laatste dag eindigde hij als vierde.
  • Gertjan begon met 2 uit 3, maar voegde daar op de tweede dag drie nullen aan toe. Op de laatste dag won hij weer tweemaal, onder andere verrassend van Benjamin van der Woude (rating 1700+!).

D: Silvia van der Werff, Gerbert Leeftink, Arno & Martijn Schaveling, Lieke Voorintholt

  • Silvia plaatste zich als derde voor de finale, onder andere met een overwinning op kampioen Olav Mostertman. In de finalegroep ging het minder goed met 5 uit 9, maar daarmee bleef ze wel Carmen Brouwers 2,5 punt voor en behaalde daarmee de meisjestitel!
  • Gerbert plaatste zich wel voor de finale, maar trok zich daarvoor terug wegens een ingelaste vakantie, naar ik begrepen heb.
  • Arno bleef Martijn voor in de voorronde, maar in de finalegroep waren de rollen omgekeerd. Martijn wist verrassend Melchior Hillenkamp te verslaan en won ook het onderlinge duel van Arno. Martijn eindigde op 3 uit 9, Arno bleef steken op één puntje.
  • Lieke overleefde de voorronde helaas niet: twaalfde met 3 uit 7. Op WP mocht niet zij, maar Yorick Postema de plaats van Gerbert in de finale innemen.

Over de gehele linie goede prestaties dus!

Verslagen, standen en foto’s zijn te vinden op de NOSBO-site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.