Mooie prestaties Assenaren op Schaakfestival Groningen

Aan het traditionele kersttoernooi in Groningen deden dit jaar maar liefst tien Assenaren mee. Zeven van hen speelden in de B-groep, drie in verschillende Compactgroepen.

In de B-groep werd Ivo Maris de best scorende Assenaar: gedeeld zevende met 6 uit 9, een TPR van 2021 en een W-We van 2,31. De best verdienende Assenaar was Frank van der Werff, die met 5,5 uit 9, een TPR van 1862 en een W-We van 3,46 de eerste ratingprijs t/m 1600 won. Ook Martin van Velzen viel in de prijzen, met 5 uit 9 een gedeelde derde ratingprijs t/m 1800. Maarten Dijkstra en Pieter Tromp behaalden 5,5 punten, Elmar Hommes stelde enigszins teleur met 5 uit 9, en Lukas Kosse eindigde na een mooie eindsprint op 3,5.

In de Compactgroep A speelde Sjoerd Homminga mee. Uit de vier partijen die hij speelde (eerste ronde een bye) haalde hij drie remises tegen sterke tegenstanders, onder anderen oplosgrootmeester Dolf Wissmann.

In de Compactgroep D deden Pieter Hofman en Silvia van der Werff mee. Beiden deden het naar behoren: Pieter Hofman behaalde drie punten, Silvia twee.

Alle uitslagen, ranglijsten en vele foto’s zijn te vinden op de toernooisite.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.