Asser jeugd in Ten Boer en Baarn

      Geen reacties op Asser jeugd in Ten Boer en Baarn

De Asser jeugd was vandaag op twee fronten actief. Allereerst toog het AB-viertal (Ivo, Frank, Gertjan en Kenneth) naar Baarn voor de tweede speeldag van de landelijke promotieklasse, en daar ging alles prima: 2 keer 4 – 0 winst! Sybrand doet hier uitgebreid verslag van deze succesvolle dag. Mannen, klasse!

Mijn eigen aandacht lag vandaag bij het eerste Grand-Prix-toernooi van het seizoen in Ten Boer. Niet een heel grote club, maar Roelof Kroon heeft er een prima jeugdafdeling op poten gezet en geldt binnen de NOSBO als één van de beste organisatoren. Vincent, Jesper en Tristan zorgden voor de Asser inbreng, en dat ging niet slecht!

Jesper en Vincent speelden in groep B. Dat is voor beiden ongebruikelijk hoog, maar nogal wat toppers deden vandaag om verschillende redenen (o.a. Meesterklasse D) niet mee. De ratings lagen in deze groep heel dicht bij elkaar, en dan wordt de vorm van de dag belangrijk. Jesper begon met een vol punt, maar daar kwam in de resterende 4 ronden nog maar één punt bij, en hij was na afloop dan ook niet echt tevreden. Vincent was dat wel; hij zou eigenlijk in groep C spelen, maar door een late afzegging in groep A (één deelnemer was niet komen opdagen) werd hij een groep omhoog geschoven. De eerste twee partijen gingen dan ook verloren, maar daarna kwam Vincent los met twee punten uit de overige drie partijen. Dat hij de onderlinge partij van Jesper verloor deerde hem dan ook niet echt. Helaas net geen prijzen; 2 uit 5 betekende voor beiden een gedeeld vierde plaats. Toch lang niet slecht!

Tristan mocht het in groep G proberen, en al na één ronde had hij meer punten verzameld dan een week eerder op het Stappenkampioenschap (0 uit 7…). Af en toe ging er wel wat fout, maar gelukkig ging er vandaag ook veel goed, en dat resulteerde voor Tristan in 4 uit 7, wat hem uiteindelijk een tweede plaats opleverde! Nogmaals van harte, jongeman!

Uiteraard moesten er ook nog wat foto’s gemaakt worden, en die zijn op onze Facebook-pagina te bewonderen. De resultaten staan inmiddels (4 oktober) ook op de NOSBO-site: zie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.