Perfecte tweede speeldag AB-team in landelijke Promotieklasse

Verslag: Sybrand

De plaatselijke jeugd heeft vandaag in Baarn twee maal gewonnen met 4-0 !!

Vanochtend in alle vroegte (kwart over 8) vertrokken vanaf de Steiger. De jeugd heeft als regel: wie als eerste verliest moet op de terugweg in het midden zitten!

Lastige regel. Hoe moet dat nu op de heenweg? Dat bleek eenvoudig: wie het laatst komt moet in het midden. En dat was Gertjan. En om er zeker van te zijn dat hij zou winnen, kwam hij precies 1 minuut te laat 😀

De Cirkel werd eigenlijk eenvoudig verslagen met de hoogst denkbare score. Kenneth was als eerste klaar, Ivo als laatste.
Tussen de ronden snel inkopen gedaan bij de lokale SuperCoop. Met donuts, energy drinks, croissants werd de inwendige mens versterkt, en De Pion uit Roosendaal, tweede team, en op dat moment de nummer 1, wachtte ons in de volgende ronde.
Kenneth was wederom als eerste klaar, snel gevolgd door Frank (2-0). Maar Gertjan stond toch wat slechter, hoewel dat eerder in een Morra gambiet (met zwart) toch een stuk beter was geweest. Eigenlijk stond hij in het eindspel gewoon 2 pionnen achter. Maar een Houdini-act bood uitkomst, en Gertjan sleepte daarmee de winst binnen. Gertjan, ik ga ervan uit dat je dit natuurlijk in geuren en kleuren vertelt, inclusief begeleidende diagrammen 😀

Gertjan: Oke, hier is een diagram van mijn winstpartij in de laatste ronde.

Ik kreeg een morragambiet tegen. Ik speelde maar wat en kwam erg passief te staan, maar ik dacht alles vrij makkelijk te kunnen houden met mijn 2 pionnen voorsprong.
Ergens midden in de partij had mijn tegenstander echter een kwaliteit kunnen pakken waardoor het ongeveer gelijk zou staan.
Maar hij dacht dat hij mijn dame in kon sluiten, maar dat was niet het geval, ik stond toen volgens fritz 12 beter, maar hij had wel het initiatief.

Ik vond het er al een tijdje hopeloos uitzien en nadat ik mijn 2 extra pionnen had verloren, besloten op alles of niets te spelen: alle pionnen maar laten pakken en alleen op mat spelen.
Gelukkig wilde mijn tegenstander meewerken door hier als laatste zet niet g3-g4 te spelen maar Kh3-h3.

Ik zag direct de mat in 4, zien jullie hem ook??

Oplossing

Ivo stond goed, maar zijn tegenstander verdedigde zich taai. Een eindspel van toren tegen paard met twee pionnen (en daarnaast elk nog wat boeren) bleef over, ik zag de winst niet, maar dat was het uiteindelijke resultaat wel. Ivo, ik ga er natuurlijk vanuit dat je de partij hier plaatst! Dan kunnen we het allen beoordelen!

Op de terugweg [Wie zat er nu in het midden vraagt u zich wellicht af. Er heeft immers niemand verloren. Inderdaad, een probleem. Ivo echter won twee keer als laatste. Daar mopperde hij natuurlijk over, de rest had zwakke tegenstand vond hij, maar regels zijn regels. In het midden Ivo! De twee keer snelste winnaar van vandaag – Kenneth – was onbetwist winnaar van de plek voorin] dikke file, bij de Mac in Amersfoort, dat dan weer wel. Wel wat geleerd aldaar. Als je gewoon zegt: “10 hamburgers”, dan geloven ze je niet. Je moet het drie keer herhalen. Geeft niet. Precies 19.49 uur Kenneth afgeleverd bij zijn baas in de stad, en een paar minuten later de rest bij de Steiger. Een lange dag, maar een mooi resultaat !!

De toppers van vandaag: Ivo, Frank, Gertjan en Kenneth!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.