Ter Apel 1 – Assen 5: 2 – 2

      Geen reacties op Ter Apel 1 – Assen 5: 2 – 2

Verslag: Tinus

Het is vandaag 4 november. We gaan uit de startblokken. Eerst met Dick in de auto.
Het is, net als vorig seizoen, maar toch op een andere manier 2-2 geworden. Tinus op 2 rem., George op 4 winst, Mark op 1 rem., Dick op 3 verlies. Niet slecht tegen het (verzwakte) kampioensteam. Al had er zoals altijd meer in gezeten. George wint maar door! Nu 3 uit 3; je bent teamleider of niet.
Even kopiëren van de NOSBO-site:
Ter Apel 1 1438 Assen 5 1406 2 2
Karel Lorteije 1465 Mark Hoogendijk 1504 ½ ½
Luit Huls 1590 Martinus Spriensma 1476 ½ ½
Robbert v.d. Veen Dick Sloots 1 0
Harrie Heidekamp 1259 George van Diepen 1238 0 1
En nog even wat bijschrift van me eige:
De heer Huls speelde behouden pion-zetten (h3 en a3) en ik liet vooruitstrevende pion-zetten achterwege. (Leermoment!) Onze slotstelling is potremise dus en na overleg met George (“Je mag pas remise aanbieden als je een stuk achterstaat.” Ik ken hem langer. George en Mark stonden goed tot zeer goed.) hoefden we niet lang meer na te denken.
George schrok wakker na het verlies van een kwal en sukkelde Harrie daarna in slaap? Mark daarentegen won de kwal, liet Karel een losgelaten stuk (zou nog een kwal gekost hebben) een veld verder zetten en moet zin gehad hebben in evenveel rust als George en mij. Zijn voorsprong smolt als de Noord- of de Zuidpool. Karel is jeugdleider en -trainer en zal het motto kennen en verspreiden “Er is nog nooit gewonnen door op te geven.”
Dick Sloots speelde waarschijnlijk de mooiste partij. Maar in een stelling vol spanning wou hij (misschien) op een foute manier Dames ruilen. Er kwam een aftrekschaak met kwal-verlies … De heer Van der Veen lijkt me een goede frisse kracht voor S.c. Ter Apel.

Vorig seizoen hadden we een nipt negatief saldo tegen Ter Apel 1. Dat hadden we nu gelijk kunnen trekken. De derde ronde is tegen Ter Apel 2. Het kan/moet aldaar en dan gebeuren!

  Ter Apel 1    1438 - Assen 5      1406 2 - 2
1. Karel Lorteije  1465 - Mark Hoogendijk  1504 ½ - ½
2. Luit Huls     1590 - Tinus Spriensma  1476 ½ - ½
3. Robbert v.d. Veen   - Dick Sloots      1 - 0
4. Harrie Heidekamp 1259 - George van Diepen 1238 0 - 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.