Assen 5 – SISSA 7: 3½ – ½

      Geen reacties op Assen 5 – SISSA 7: 3½ – ½

Verslag: Tinus

Vrijdag a.s. tegen Sissa 7, op papier een kwartet dames. Ik waag me niet aan een voorspelling. Pieter Hofman vervangt Dick Sloots i.v.m. een belangrijke verjaardag. Ik zal mijn tegenpartij de gelegenheid geven om een Damegambiet te spelen. Met het Budapester ging ik vrijdag tegen Jan Boer de boot in. Hoe, dat wordt nog bestudeerd.
De ma.av.-cursisten weten er iets van.
Wordt vervolgd …
Het kwartet dames klopte. Ze kwamen aan de late kant … Mijn tegenpartij speelde Indisch (had het bovenstaande waarschijnlijk gelezen) en na zet 2 leek het een Wolga-gambiet te worden. Niet één maandagavond-cursist was erbij – zo krijgt Assen van z’n levensdagen geen damesteam. Wel was Sverre Krebbers met z’n 5 jaren er even met moeder Hedy. Sverre, je hebt me goed aangemoedigd.
Nu eerst maar de uitslag:
Assen 5 – SISSA 7 3½ – ½
1.Hoogendijk,M.(Mark) zw – Lambrechts,A.(Anne) ½ – ½ Mark heeft bijna z’n volle twee uren gebruikt, waarvoor lof. Met materiaal meer en veel minder tijd dus. Hij meldt wat cryptisch: “Dat was een mooie opsteker, inderdaad. Toch had de amazone tegenover mij kunnen winnen (en ik ook). In een gesloten Italiaanse opening kwam ze er beter uit. Zij zag geen voordeel in een paard tegen loper ruil die ik wel zag. Eerst gaf ze een pion weg en toen speelde ik niet goed op winst. (te snelle aanval op de koningsvleugel). Haar stukoffer als reactie was belabberd. Mijn verdediging nog weer slechter (Tg5 schaak en ik deed Kh8 ipv Kf7 en dan heb ik wel gewonnen). In tijdnood deed ik het helemaal fout (ze miste mat) om vervolgens in volledig gewonnen stelling remise aan te bieden omdat ik nog 2 minuten had en zij 3 minuten. … Ook wilde ik wel al te graag winnen omdat ik al rond 10.00 uur zag dat de andere 3 heren er goed (George) tot geweldig (Tinus) tot totaal gewonnen (Pieter) voor stonden. … Ik denk dat mijn tegenstandster nog wel wat mensen gaat verslaan. Wat ze doet is wel degelijk en het paardoffer was ronduit gedurfd (hoewel incorrect bleek achteraf maar ik zat al krap in de tijd en dus toch heel effectief).” Ik: “Tijdens de wedstrijd vermoedde ik al, dat jij de enige tegenstandster van niveau had. (Zij had tegen Sissa 6 ook gewonnen.) Ze zat er rustig bij en liep even rustig weg van het bord.” Er speelt een Koen Lambrechts in Sissa 1 en een Stan in 4; zou best familie kunnen zijn.

2.Spriensma,M.(Martinus) – Altena van,L.(Lydia) 1 – 0 Haalde het tweede punt binnen. Op zet 46. Pe6+ en er gaat nog een Toren verloren. Tijd: Wit: 25 min. Zw.: 1.50 min. Dit zat er zo aan te komen: 13…Pa6-c7 [13…Pg8-f6!?±]

3.Hofman,P.(Pieter) – Welling,E.(Ella) 1 – 0 Haalde het eerste punt binnen. Dat is nog eens invallen. “Alleen een goede voorbereiding maakt dat een inval een gelukkig toeval wordt.” (Vrij citaat) Als ik me niet vergis, speelden hier de oudste en de jongste tegen elkaar.
4.Diepen van,G.H.(George) – Valkenburg,J.E.(Judith) 1 – 0 Stelde de 2 matchpunten zeker met veel meer tijd op de klok en een handvol materiaal voor. Voor de club staat George nu op 4 uit 4! Dit is gemakkelijk bij te houden (maar niet te verbeteren).

Er waren nog twee Sissanen bij:

Voor de wedstrijd herinnerde ik me: “We kunnen ook drie ‘K’s’ aanhouden: a. Kijken – wat zie je in een stelling? b. Keuren – je weeg de voor- en nadelen van verschillende zetten af; je controleert! c. Kiezen – je hebt een voortzetting gekozen, waarmee je denkt toekomst te krijgen.” Vrouwen willen 2. en 3. nogal eens omdraaien …
Assen krijgt krap een groot pannenkoekenschip. Dat heeft Groningen allang. Sissa houdt met een heus damesteam royaal voorsprong. Heren van ScA, beding bij elke relatie, dat men kandidaat is voor zoiets

  Assen 5      1393 - SISSA 7      1235 3½ - ½
1. Mark Hoogendijk  1504 - Anne Lambrechts  1373 ½ - ½
2. Tinus Spriensma  1476 - Lydia van Altena 1320 1 - 0
3. Pieter Hofman   1355 - Ella Welling      1 - 0
4. George van Diepen 1238 - Judith Valkenburg 1011 1 - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.