Snelschaken: vierde titel voor Ivo Maris, eerste titel voor Jesper Post

Het snelschaakkampioenschap werd dit seizoen weer eens op de eerste clubavond van het nieuwe jaar gehouden, met in totaal 24 deelnemers, waarvan 15 het alle 13 ronden volhielden. Niet geheel verrassend werd Ivo Maris voor de vierde keer op rij kampioen, maar voor het eerst deed hij dat door al zijn partijen te winnen! Op twee punten achterstand eindigde Elmar Hommes als tweede, en met nog een halfje minder pakte Maarten Dijkstra de laatste podiumplaats. Onderin het klassement leverden enkele jeugdspelers opmerkelijke prestaties: Jesper Post en Abedin Heij wisten beide vier keer te winnen (Jesper scoorde daarnaast ook nog een remise), en zelfs Tristan Post pakte twee volle punten (waaronder tegen zijn grote broer!).

Eerder op de avond speelden zeven jeugdleden hun eigen kampioenschap. Tycho Bruggink was er ditmaal niet bij (hij deed in Wijk aan Zee mee aan een weekendvierkamp, die hij overigens met 1 uit 3 afsloot), en daardoor was de strijd wijd open. Jesper was uiteindelijk de sterkste; al na 5 ronden was hij verzekerd van de titel, zodat hij de zesde kon verliezen en in de laatste (vrije) ronde kon toekijken wie tweede en derde zouden worden. Abedin werd uiteindelijk tweede, Vincent Richtering Blenken Raaijen derde. Brian Elsinga en Lyne Bruggink eindigden met 50% net buiten het podium, al mocht Lyne wel het genoegen smaken om Abedin te verslaan! Tristan had zijn dag niet helemaal (in tegenstelling tot een dag later!) en haalde slechts één punt, maar de nummer laatst Yoran Houweling had de ranglijst een heel ander aanzien kunnen geven: hij haalde slechts een half punt, maar dat hadden twee hele kunnen zijn als hij niet tegen Abedin met een dame meer genoegen had genomen met remise, en een ronde later tegen Jesper niet een relatief simpele winst had gemist…

De volledige eindstanden zijn hier te bekijken: senioren, jeugd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.