Druk schaakweekeinde voor Asser jeugd

Afgelopen weekeinde vond op beide dagen een jeugdtoernooi plaats; zaterdag het NOSBO-kampioenschap voor E-teams, zondag de Grand Prix van Veendam. Beide dagen was onze club present, en vooral zaterdag ging het uitstekend!

NOSBO-kampioenschap E-teams

Eerst een stukje voorgeschiedenis. Ik was er al van uitgegaan dat we zaterdag niet zouden kunnen meedoen… tot ik maandagmiddag een mailtje kreeg van Kees Romijn van SC Haren! Wat bleek: zij hadden ook niet genoeg spelers om een team te vormen, en wilden dus wel met ons samenwerken. Uiteraard gingen wij daar gretig op in, en binnen anderhalve dag had ik Jaël en Lyne bereid gevonden om mee te doen! Zij vormden met Loek van der Hagen en Einar Sagel een sterk team, dat vooraf toch wel als huizenhoge favoriet kon worden bestempeld.

Helaas deden er verder slechts twee teams mee: De Paardensprong, met ons ex-lid Stella Dekker in de gelederen, en Ten Boer. Allen zeker talentjes, maar deze middag waren ze simpelweg niet opgewassen tegen de ervaring van “team HaAs” (copyright Stephan van der Hagen, inderdaad de vader van Loek). Lyne was de enige van ons team die een punt liet liggen, in de eerste ontmoeting met De Paardensprong, de anderen wonnen al hun partijen, soms moeizaam maar meestal vrij overtuigend. Kampioen dus met 15 uit 16, en dat levert een plek op het NK op, 21 mei in Zuid-Scharwoude (Noord-Holland, vlak bij Alkmaar)!

Verslag NOSBO-siteVerslag SC HarenFoto’s (Facebook)

Grand Prix Veendam

Helaas was de zondag een stuk minder succesvol; sterker nog, er ging geen enkele prijs mee terug naar Assen… Brian had wel een goed debuut in de A-groep met twee overwinningen, maar dat was niet genoeg voor een top-drie-klassering. Jaël en Lyne hadden simpelweg hun dag niet; als eerste en vierde geplaatst in groep B kwamen ze niet verder dan 2,5 en 2 punten. Frank zat het ook niet mee; als het goed gaat kan hij alles winnen, ditmaal zat er niet meer in dan twee remises in groep D. Tenslotte voormalig en toekomstig clublid Adriaen: zijn gevoel dat hij geen prijs zou pakken kwam helaas uit, al wist hij nog wel een paar leuke potjes te winnen. “Team HaAs” bleef trouwens niet met lege handen achter, want Einar begon in groep D met 4 uit 4 (met een overwinning op Frank) en viel als enige van het team in de prijzen!

Resultaten en verslag (NOSBO-site)Foto’s (Facebook)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.