Seizoen 2015-2016: alle kampioenen op een rijtje

Het clubseizoen 2015-2016 zit er weer op, en dus is het tijd om de kampioenen nog één keer in het zonnetje te zetten!

Senioren

De interne seniorencompetitie werd opnieuw gewonnen door onze topper Ivo, maar in tegenstelling tot vorig seizoen kreeg hij het bepaald niet cadeau: drie nederlagen in de eerste helft van de competitie wierpen hem terug, en pas zeven ronden voor het einde kwam Ivo voor het eerst aan kop, om die verder niet meer af te staan. Verrassend tweede, mede geholpen door 14 afwezigheden voor club, werd Tycho, die in de eerste helft ook nog een tijd aan de leiding ging! Rieks, de enige speler naast Ivo in de top 10 die meer dan 20 partijen speelde, eindigde als derde. Het B-klassement werd gedomineerd door onze beloftes voor de toekomst: Tycho met overmacht eerste, Jesper tweede en Abedin derde.

Ook de rapidcompetitie werd wederom een prooi voor Ivo, al kreeg hij ook hier enige hulp: naaste concurrent Pieter speelde de derde avond niet mee en kon daardoor niet voldoende punten scoren om Ivo bij te houden. Pieter werd wel tweede, en de derde plaats was hier voor onze nieuwkomer Geon.

Komend seizoen zullen de ranglijsten er waarschijnlijk heel anders uit gaan zien, want Ivo zal zijn titels niet verdedigen; hij is de club nu toch echt ontgroeid en gaat het in de Meesterklasse proberen. Jammer voor onze club, maar uit sportieve overwegingen een goede beslissing. Alvast veel succes gewenst Ivo, en laat gerust af en toe je gezicht zien!

Jeugd

Omdat ook Jesper en Abedin nu full-time bij de senioren zijn gaan spelen, lag de strijd om de jeugdtitels wagenwijd open. Gelukkig zijn er nog meer toekomstige toppers, en zij maakten de dienst uit, met als uiteindelijke kampioen Jaël, die ook als enige iedere avond aanwezig was, wat uiteraard een groot compliment verdient! Zijn voorsprong bedroeg uiteindelijk ruim drie winstpartijen op de nummers twee en drie Brian en Lyne. Hetzelfde trio domineerde in dezelfde volgorde ook de 30-minuten-competitie, al wist Abedin, die in het begin van het seizoen drie keer meespeelde, zich er nog tussen te wurmen op plaats 2.

Alle prijswinnaars nogmaals van harte gefeliciteerd, en tot volgend seizoen!

Eindstand interne competitieEindstand rapidcompetitie
Eindstand interne jeugdcompetitieEindstand 30-minuten-competitie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.