Assen 2 op het nippertje uitgeschakeld in beker

Verslag: Sjoerd

De kwartfinale lag in het verschiet, maar na het vluggeren moesten we met gebogen hoofd vertrekken.

Wanneer Assen 2 zou winnen tegen Hoogeveen, zou de kans groot zijn dat de NOSBO beker weer naar Assen zou verhuizen. Met een tactische opstelling werd de ambitie kracht bij gezet.

 • Zelf kwam ik redelijk uit de opening tegen Andries Mellema. Met tegengestelde rochades, was het een kwestie wiens aanval het eerst effect zou hebben. Andries offerde een stuk tegen twee pionnen en de rest ging vanzelf.
 • Jan speelde een knappe pot tegen Marten Berghuis. Een afwikkeling na een aanval van Marten viel uit in het voordeel van Jan, waarna het eindspel netjes uitgespeeld werd. Kortom een mooie winst voor Jan.
 • Ook Frank hield zijn hoofd koel tegen Marc Snuverink. De aanval van Marc bood te weinig aanknopingspunten en Frank verdedigde beheerst. Toen de dreiging verdwenen was had Frank groot voordeel en mocht doorspelen tot mat.
 • Geon speelde een boeiende partij tegen Herman Voss, die hij in zijn voordeel moest beslissen. In tijdnood bleek een winnende voortzetting toch niet zo winnend en creëerde Herman tegenkansen, die het pleit in zijn voordeel beslechtte.

Samenvattend: tweemaal winst met zwart en tweemaal verlies met wit, waarna het vluggeren niet echt succesvol was.

  Hoogeveen     2022 - Assen 2        1914 2 - 2 (3 - 1)
1. Andries Mellema z 2200 - Sjoerd Homminga   w 1819 1 - 0 (1 - 0)
2. Marten Berghuis w 2015 - Jan Posthoorn    z 1763 0 - 1 (1 - 0)
3. Herman Voss   z 2031 - Geon Knol      w 2099 1 - 0 (1 - 0)
4. Marc Snuverink w 1842 - Frank van der Werff z 1974 0 - 1 (0 - 1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.