Tycho en Jaël veroveren snelschaaktitels

Het nieuwe jaar is zoals gebruikelijk weer begonnen met de snelschaakkampioenschappen. Helaas bleek de datum van de eerste clubavond van het nieuwe jaar (6 januari) wat ongelukkig: diverse toppers moesten het seniorenkampioenschap laten schieten, en het jeugdkampioenschap werd zelfs een week uitgesteld…

Het seniorenkampioenschap trok in totaal 15 deelnemers, die 9 ronden Zwitsers speelden. Na 4 ronden was er een verrassende koploper: René, 16 jaar geleden voor het laatst kampioen, had al zijn partijen gewonnen en had een punt voorsprong op de rest. Daarna ging het echter mis voor hem met twee nullen op rij, wat de weg vrij maakte voor Tycho om de macht te grijpen. Hij verloor één keer (van René in ronde 4) en stond daarnaast nog een halfje af (tegen Jesper in ronde 3), maar 7,5 uit 9 bleek genoeg om in de eindafrekening een half punt voorsprong te hebben op de rest van het veld! Sybrand wist zich stiekem naar plaats 2 te spelen met een halfje minder dan Tycho, en René pakte met een goede eindsprint toch nog plaats 3.

Het uitstellen van het jeugdkampioenschap pakte goed uit, want 6 jeugdleden konden meedoen op de nieuwe datum, tegenover slechts twee een week eerder… Jaël pakte overtuigend de titel: hij won al zijn partijen! Lyne verloor alleen van Jaël en won de rest, en achter haar eindigde de strijd om plaats 3 onbeslist: Quinty, Arjan en Daniël eindigden allen met 2 uit 5 en hadden onderling van elkaar gewonnen (Quinty versloeg Daniël, Daniël won van Arjan en Arjan van Quinty)! Tomas wist als enige helaas geen punten te pakken, maar dat betekende niet dat hij slecht speelde, de anderen waren alleen net iets beter…

Nogmaals felicitaties aan de kampioenen! De eindstanden zijn hier te vinden: senioren, jeugd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.