Assen 2 – Staunton 2 4 -4

      Geen reacties op Assen 2 – Staunton 2 4 -4

Verslag: Sjoerd

Hoogeveen is afgelopen week kampioen geworden en de ambitie voor ons was om in ieder geval de tweede plaats te consolideren tegen Staunton 2.

De start was dramatisch. Ik speelde tegen Jeroen Groot en kwam direct na de opening in de problemen, door niet eerst te rocheren.

Ben speelde naast mij tegen Bram Kruisinga en leek een aardige aanval te hebben, maar toen ik in de barruimte zat te analyseren, kwam hij ook met een nul binnen.

Gelukkig deed Jan tegen Thijmen Nawijn zijn plicht en schoof de jongeling netjes weg.

Daarentegen leed Geon een gevoelige nederlaag tegen Milan Heller. Geon kwam al snel in de problemen en werd na ruim 20 zetten mat gezet, nadat zijn koning alle hoeken van het bord had gezien.

Jesper(1553) liet zich van zijn goede kant zien. Hij speelde tegen Hans van Zoelen (1729) zeer solide, won een kwaliteit en maakte het netjes af. Een prima opmaat naar het NKJ van eind deze maand. Commentaar Jesper: “In mijn partij kwam ik in de opening erg gedrongen de staan en leek er een gigantische koningsaanval op me af te komen. Deze kwam echter niet en nadat ik dame’s had geruild gaf mijn tegenstander een kwaliteit weg. Daarna kon ik de partij rustig uitspelen en was het punt binnen.”

Hans heeft zijn draai weer gevonden. Na een zwakke competitiestart wist hij voor de derde maal op rij te winnen. Tegenstander Henk van Dijk hield lang gelijke tred met Hans, maar in het middenspel wist Hans de complicaties op te voeren en een kwaliteit te winnen. Daarna was het niet moeilijk meer.

Kenneth liet Jaap van der Graaf glippen door in betere stelling door een stuk weg te geven. Erg jammer. Gezegd moet worden dat Jaap de partij prima wist te beëndigen.

Frank moest de eer redden en dat deed hij wederom met verve. Commentaar Frank:
“Ik speelde met wit tegen Dick Hummel. Vanaf het moment dat de dames van het bord waren vertel ik hoe de partij verder ging.
Ik veroverde een pion, maar mijn tegenstander had compensatie. Zwarte paarden op g2 en g4, een loper op b7 die volledig uitzicht had (later zag die niks meer) en een pion op h3. Mijn koning op g1.. Het bleef echter bij manoeuvreren van de paarden, er werd niks concreet. Ik ging vol voor mijn vrijpion die op c6 kwam te staan. Hummel viel mijn centrum aan en kwam achterlangs met zijn toren. Hij had vervolgens ook een vrijpion, op c3.
Ik had de best odds in de partij, maar ik weet zeker dat Hummel één heel grote kans heeft gehad op het eind. Uiteindelijk won ik.”

  Assen 2       1811 - Staunton 2     1762 4 - 4
1. Geon Knol      2110 - Milan Heller    2017 0 - 1
2. Frank van der Werff 1998 - Dick Hummel    1800 1 - 0
3. Sjoerd Homminga   1803 - Jeroen Groot    1752 0 - 1
4. Ben van Os     1770 - Bram Kruisinga   1863 0 - 1
5. Hans Smit      1822 - Henk van Dijk   1814 1 - 0
6. Kenneth Muller   1636 - Jaap van der Graaf 1664 0 - 1
7. Jesper Post     1543 - Hans van Zoelen  1729 1 - 0
8. Jan Posthoorn    1805 - Thijmen Nawijn   1457 1 - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.