Assen 2 NOSBO start met ruime overwinning

Verslag: Jacob

Voor onze eerste wedstrijd moesten we in Delfzijl aantreden tegen DAC 2. Achteraf werd het een vrij eenvoudige overwinning.

Ton was als eerste klaar. Van zijn partij heb ik weinig meegekregen maar in een remise-achtige stelling bood zijn tegenstander remise aan hetgeen werd aangenomen. (1/2 -1/2)
Zelf kon ik op pionnenjacht. Na een iets mindere opening kon ik door twee keer een penning van de Dame drie pionnen oppeuzelen. Toen alle stukken van het bord waren bleef er een gewonnen eindspel over. (1/2 – 1 1/2)
Jan kreeg een prachtige stelling mede door passief spel van zijn tegenstander. De druk op de g- en de h-lijn werd dermate groot dat Jan een mat aanval kon bekronen. (1/2 -2 1/2)
Tinus was als laatste klaar. In een vrij gelijk opgaande strijd kreeg Tinus een ruimtevoordeel. Toen vervolgens zijn tegenstander een Toren in de aanbieding deed was de partij snel klaar. Overigens miste Tinus volgens mij een mat in 1, maar als je de winnende voortzetting dan al wel gezien hebt een bijkomstigheid. (1/2 – 3 1/2)

Uitslagen ronde 1 (NOSBO)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.