Lyne en Léon plaatsen zich voor NK!

Afgelopen vrijdag en zaterdag (4/5 januari) vond in Hoogkerk het NOSBO-PJK plaats. Gelukkig nu dus weer twee dagen, nadat het kampioenschap vorig jaar tot één dag was ingekrompen, en dat kwam de bezetting duidelijk ten goede. Zo telde het A/B-kampioenschap 10 spelers, en het D-toernooi maar liefst 19! In totaal deden vier Assenaren mee in het C-en D-kampioenschap. Jaël en Lyne moesten het toernooi helaas aan zich voorbij laten gaan, maar voor Lyne stond iets veel belangrijkers op het spel: een plaats in het NK C-meisjes, te verdienen in Spijkenisse!

NK-kwalificatie C-meisjes

Sinds vorig seizoen gebeurt plaatsing voor het NK ABC namelijk niet meer via de regionale PJK’s, maar via een viertal kwalificatietoernooien. (Overigens geldt dit, opvallend genoeg, niet voor C-jeugd…) Helaas kon Lyne niet aan de eerste twee (Arnhem en Amstelveen) meedoen, maar in Spijkenisse kon ze wel van de partij zijn. 12 meisjes streden daar om drie NK-plaatsen, en Lyne sloeg zich er uitstekend doorheen: 2½ uit 3 op de eerste dag, daarna een nederlaag tegen de uiteindelijke groepswinnares, maar een eindsprint van nog eens 2½ uit 3 leverde een gedeelde tweede plaats op en daarmee plaatsing voor het NK! Klasse gespeeld Lyne, van harte gefeliciteerd!

PJK D

Ook in Hoogkerk werd ondertussen een NK-plaats verdiend, en wel door Léon. Hij was als tweede geplaatst in het D-kampioenschap, en die status maakte hij waar: alleen verloren van de kampioen (die zelf ook een verrassende nederlaag leed) en de rest gewonnen, en dus een tweede plaats! We hadden in deze groep ook nog een tweede ijzer in het vuur, namelijk ons kersvers jeugdlid Serana. Zij moest even wennen aan het hogere niveau dan waar ze een week eerder tegen speelde, maar na een bye in de eerste ronde en twee nederlagen was ze warm gespeeld en wist ze in de overige zes partijen drie punten te verzamelen, en dat leverde zowaar een barrage op voor plaatsing voor het NK D-meisjes! De eerste barragepartij werd na zware strijd remise, maar de tweede ging vrij kansloos verloren, en daarmee was het NK-sprookje uit. Desondanks een prachtig debuut op dit niveau; ik heb zo het vermoeden dat we nog veel van Serana gaan horen en zien!

PJK C

Aan het C-kampioenschap (10 spelers) deden ook drie Assenaren mee, maar zij wisten zich helaas niet in de prijzen te spelen. Léon kwam nog het dichtst bij, maar ondanks diverse kansen tegen de uiteindelijke nummers 2 en 3 verloor hij beide partijen, en daarmee zat er niet meer in dan een gedeelde vierde plaats met 4 uit 7. Willem en Noël deden wat er van hen verwacht mocht worden: zesde en zevende met 3½ en 2 punten. Zeker niet slecht in een kwalitatief sterk deelnemersveld!

Een succesvol weekeinde voor de club dus, ondanks dat er ditmaal geen titels zijn veroverd. We zijn er weer bij op het NK, en dat is veel belangrijker!

Verslagen PJK (NOSBO): dag 1 (C), dag 2 (D)
Eindstanden: NK-kwalificatie, PJK C, PJK D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.